Pasta met mosselen, ‘nduja en Parmezaanse kaas

10 aug 2022 | Hollands, Italiaans, Pasta, Vis

Hallo hallo! Deze Hollandse meid at vorige week voor het eerst ooit mosselen! Ik was altijd een tikkie huiverig (ik vind de onderwaterwereld soms een beetje… eng?) en had ook totaal geen idee hoe ik dit klaar moest maken. Maar toen het Nederlands Mosselbureau mij vroeg om een aantal recepten met deze schelpdiertjes te maken, dacht ik wel meteen: JA! Leuke uitdaging! Ik bedacht er eentje met verse pasta, lekker pittige ‘nduja en tomaat – die zie je hier! En hij was dus echt heerlijk. Uiteindelijk helemaal niet lastig om te bereiden en héél smaakvol.

pasta met mosselen
pasta mosselen

Pasta met mosselen, ‘nduja en Parmezaanse kaas

Fancy en héél smaakvol: pasta met mosselen en pittige 'nduja in tomatensaus. Afgetopt met Parmezaanse kaas. Aanrader!
Totale tijd 30 minuten
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten
  

 • 1,5 kilo Zeeuwse mosselen
 • 400 gram verse tagliatelle
 • 2 witte uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 200 ml passata
 • 2 el ‘nduja
 • 1 glas witte wijn
 • stukje Parmigiano Reggiano
 • verse peterselie

Instructies
 

 • Begin met de mosselen. Ik dacht altijd dat dat heel veel werk was, maar dat valt dus best mee. De mosselen die je in de supermarkt koopt zijn tegenwoordig allemaal heel goed gecheckt en schoongemaakt. Je hoeft ze dus voor het klaarmaken alleen nog even af te spoelen onder de kraan. Zie je toch nog een kapotte schelp? Dan gooi je die weg.
 • Ga dan aan de slag met de pasta. Zet een ruime, stevige pan klaar. Het liefst een mosselpan, maar mijn gietijzeren braadpan werkte ook goed. Snipper de uien, pers de knoflook en fruit dit aan in de olie. Zodra dit zacht is, bak je de ‘nduja nog een paar minuten mee.
 • Voeg vervolgens de tomatenpuree, passata en witte wijn toe. Roer door en laat ongeveer 2-3 minuten pruttelen op medium tot hoog vuur. Gooi dan de mosselen erbij, roer door de hete saus en dek de pan direct af met de deksel.
 • Laat de mosselen 6-7 minuten garen. Hussel af en toe goed door. Zet daarna het vuur uit en haal de pan weg van de warmte.
 • Schep ongeveer 2/3e van de mosselen uit de pan en haal de mosseltjes alvast uit de schelp. Dat eet makkelijker! Gooi de huisloze mosselen terug in de pan en dek die nog even af totdat de rest van de maaltijd klaar is.
 • Kook ondertussen de pasta beetgaar in een pan gezouten water. Schep de pasta daarna bij de mosselen in ‘nduja-tomatensaus. Rasp de Parmezaanse kaas.
 • Serveer de pasta met mosselen met een beetje geraspte kaas en wat peterselie omdat dat er lekker fris uitziet.
  Oh, en met een glas witte wijn erbij 😉 Geniet ervan!
Trefwoord ‘nduja, mosselen, parmezaanse kaas, pasta, tomaat, wijn

⭐⭐⭐⭐ – Ik vond het zo leuk om dit eens klaar te maken! Het was veel makkelijker dan ik dacht en het resultaat vind ik vét goed gelukt. Heel chique, zo bij die pasta. Wil je meer mosselrecepten zien? Die heb ik (nog) niet, maar hier vind je creaties van o.a. Katja Schuurmans 😉
Ik at dit op 6/8/2022

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking. Maar je leest hier natuurlijk wel mijn woorden en mijn mening. 

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. 7x mosselen met pit - Mosselen. Zo uit Zeeland - […] https://www.keukenmeid.com/pasta-met-mosselen/ […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten