Pasta met pistache, erwten en olijfolie

16 jul 2018 | Italiaans, Pasta, Vegetarisch

IMG_0117

Sinds een maand of twee ben ik helemaal into olijfolie. Het duurde even voordat ik doorhad dat een extra vierge écht fucking lekker is als volwaardig ingrediënt bij salades, pizza’s en vooral bij pasta’s! Vandaag geef ik jullie het recept voor deze pasta van linguine, doperwtjes met als knallers wat fijngehakte pistache en een goeie scheut olijfolie. Verrry heerlijk maar niet eten op een eerste date: de erwtjes glibberen zo van je vork af door de olie.

Dit heb je nodig (2p):
pasta (linguine)
pot of blik erwten
handje pistachenootjes
olijfolie extra vierge
peper
(zee)zout

Dit moet je doen:
Net zo simpel als de boodschappen die je ervoor moet halen! Kook de pasta in een grote pan water in ongeveer 10 minuten gaar, met daarbij wat zout. In een ander pannetje warm je de erwten uit blik of pot in het eigen vocht op. Ondertussen pel je de pistachenootjes en die stamp je een beetje fijn. Dat kun je natuurlijk met een vijzel doen maar ook met een kommetje met daarin een klein kopje om te pletten. Werkt gewoon, maar doe voorzichtig. Giet de pasta en erwten af en schep het door elkaar in een mooi bord. Giet er een beetje olijfolie extra vierge overheen en top af met de fijngehakte pistache. Tot slot strooi je er nog wat peper en (zee)zout overheen. Veel zout heb je waarschijnlijk niet nodig, want de pistachenootjes zijn ook al gezouten.

Mijn oordeel: 7,3/10 – Ik vind de combi van pasta met pistache en erwten heel goed maar het eet voor geen ene meter. Zeker door de olijfolie glibberen alle erwten gewoon langs de linguine van de vork af, niet handig. Heel lekker, dat wel!
Ik at dit op 7/6/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten