Pasta met pompoensaus, feta en hazelnoot

3 nov 2018 | Pasta, Vegetarisch

Goedemorgen vanaf Schiphol! Alweer, schandalig hè? Ik vlieg zo naar Milaan, naar mijn broertje die daar een half jaar studeert, en ik heb nu al zoveel zin in zo’n échte pizza. Ondertussen entertain ik jullie met een geïmproviseerde maaltijd die verrassend goed uitpakte: pasta met een smeuïge saus van pompoen en feta met hazelnoten on top. Vijf ingrediënten, nice! Fijn weekend! 

Dit heb je nodig (2p):

1 pompoen (of 1 zak met blokjes, 400 gram ofzo?)
feta (1/3e van een blok)
pasta
hazelnoten
peterselie

 

Dit moet je doen:

Ik kan me voorstellen dat je denkt: wtf, ik ga echt mooi niet met een hele pompoen in de weer maar op deze manier kost dat je zeker geen moeite. Ik had een pompoen meegenomen van dat event waar ik laatst was en hij stond ook bij mij al een tijdje twijfelachtig op tafel. Mijn huisgenoten wilden er een gezicht in gaan kerven maar dat vind ik stom (vies en zonde, gadver) dus ik gooide ‘m snel in de oven. Ik maakte er met grof geweld een paar inkepingen in en zette de hele pompoen (goed gewassen en zonder steeltje) op 180 graden in de oven. Na een half uurtje was de pompoen hélemaal zacht, iets te zacht zelfs, en toen kon ik er heel makkelijk blokjes van snijden voor een pompoensaus.

Nog een ding: in veel recepten staat dat je de schil na het roosteren weg moet gooien maar die kun je prima eten. Ik vind het juist heel lekker, geeft het net wat meer bite, dus ik liet de schil zitten. Ik kan me voorstellen dat je dat niet vindt, dus peuter de schil voordat je verder gaat dan nog even los.

Als je dit recept gaat maken met blokjes pompoen uit een zak kun je het oven-gedeelte overslaan. Kook de pompoen dan ongeveer 10 minuten in een pan water. In een grote koekenpan verwarm je een klein scheutje olie en daar gooi je de verkruimelde feta in. Dat gaat sissen en smelten en dat is precies de bedoeling! Gooi daarna de pompoenstukjes erbij en roer dit door de feta totdat de pompoen uit elkaar gaat vallen. Dat kan een paar minuten duren, ligt eraan hoe zacht het al gekookt was. Het ziet er op dat moment ff niet uit, alsof alles gaat schiften, maar blijf gewoon door roeren. Daar zie je zo niks meer van!

Kook in de tussentijd in een ander pannetje de pasta gaar in ongeveer 8 minuten. Giet af en toe een scheut van het kookvocht bij de pompoensaus en roer dat dan weer goed door totdat het een gladde massa wordt. Tot slot gooi je de pasta met nog een klein beetje extra kookvocht bij de saus en dat roer je nog even door. Breng de pompoensaus op smaak met peper, zout is niet nodig. In een droge koekenpan rooster je de hazelnoten bruin en daarna hak je ze een beetje fijn. Dien de pasta met pompoensaus op met een beetje extra feta, fijngehakte hazelnoot en peterselie. Dat laatste vooral voor de kleur, maar is ook lekker.

Mijn huisgenoot deed er nog wat knoflookpoeder overheen, ook een tip!

Mijn oordeel: 8/10 – Ik geef dit recept vooral zo’n hoge score omdat ik mezelf heel culi voelde met die lompe pompoen. Ik dacht ook echt dat het recept ging mislukken toen de feta en pompoen er samen zo vies bij lagen maar na een paar minuten was het écht een mooie en smaakvolle saus. De hazelnoten voegden niet zoveel toe, hazelnoten zijn gewoon best wel saai. 
Oordeel eetgenoot (Keylee): gaf geen cijfer – “Heel lekker en smakelijk maar ik ben niet zo van de hazelnoten. Vind ik een beetje muf.”
Ik at dit op 1/11/2018

 

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten