Pasta met pompoensaus, geitenkaas en hazelnoot

29 okt 2019 | Gezond, Italiaans, Pasta, Snel, Vegetarisch

Ik ben nog steeds onder de indruk van die smeuïge bloemkoolsaus voor bij de pasta van laatst, maar ondertussen strike ik gewoon again. En wel weer met een saus gemaakt van groente, dit keer met pompoen. Met maar vijf ingrediënten maak je deze romige pasta met pompoensaus, geitenkaas en knapperige hazelnootjes. Echt een toprecept voor vitamines + kaas + pasta!

pasta met pompoensaus

Pasta met pompoensaus, geitenkaas en hazelnoot

Met maar vijf ingrediënten maak je deze romige pasta met pompoensaus, geitenkaas en hazelnoot. Echt een toprecept voor vitamines + kaas + pasta!
Totale tijd 20 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • spaghetti
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 1 handje hazelnoten
  • 130 gram zachte geitenkaas
  • verse peterselie

Instructies
 

  • Kook de pompoenblokjes in ongeveer 10 minuutjes zacht. Ik ging – alweer – voor pompoen uit de diepvries. Ik denk dat dit met geroosterde, verse pompoen nog veel lekkerder is, maar dat terzijde. We doen het iets makkelijker: kook de pompoen gaar.
  • Giet het vervolgens af en gooi de blokjes dan in een koekenpan met wat olijfolie. Op laag vuur bak je de pompoen nog wat aan en tegelijkertijd stamp of prak je het fijn tot een dikke puree.
  • In een aparte pan kook je de spaghetti in gezouten water gaar. Als dit klaar is, giet je het af. MAAR, heel belangrijk, houd een grote kop van het kookvocht apart. Hier ga je de pompoensaus mee verdunnen. In het kookvocht zit zetmeel van de pasta en daar kun je dus supergoed sauzen mee verdunnen en binden. Heeft ook wat meer smaak, echt doen dus. Gooi de helft van het kookvocht bij de pompoen.
  • Roer ook tweederde van de geitenkaas er nu doorheen. Roer dit tot een dikke, maar wel gladde saus. Voeg meer kookvocht toe als dat nodig is.
  • Roer tot slot de spaghetti erdoorheen. Dien de pasta met pompoensaus op met bovenop nog wat verbrokkelde geitenkaas, verse peterselie en wat gehakte hazelnoten.
Trefwoord geitenkaas, hazelnoot, pompoen, spaghetti

Mijn oordeel: 7,9/10 – Ik ben überhaupt onder de indruk van hoe smeuïg je sauzen blijkbaar kunt maken zonder een kilo kaas of liters room (check deze gezondere pasta carbonara gemaakt van bloemkool!) (ja echt!) en dit was weer precies zo’n pasta. Nadeel is wel dat er soms wat harde stukjes pompoen in de saus zaten, van pitjes of schillen.
Ik at dit op 23/10/19

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten