Pasta met room, pulled chicken, bacon en spinazie

25 jun 2019 | Mijn favorieten, Pasta, Vlees

IMG_4387

Ben je klaar voor de meest smeuïge, crispy en smaakvolle pasta ooit?! Dit is perfect comfortfood! Al een hele tijd wilde ik dit recept van RecipeTin Eats (op Instagram) eens maken en laatst ging ik er eindelijk eens mee aan de slag. Deze pasta bevat kaas, slagroom (gehehehe), zongedroogde tomaatjes, bacon én pulled chicken. En wijn, niet te vergeten! Bijzonder lekker dit, hieronder het recept!

Dit heb je nodig (3p*):

pasta (bucatini!)
2 kipfilets
400 gram verse spinazie
200 ml slagroom
200 ml witte wijn
200 ml kippenbouillon
100 Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
10 zongedroogde tomaatjes
bacon
(peper, zout en olijfolie)

* voor 2 personen zou ik minder pasta nemen dan je normaal doet, misschien één kipfiletje gebruiken en iets minder vocht gebruiken.

Dit moet je doen:

Verwarm een ruime koekenpan op het vuur met daarin een flinke laag olijfolie. Snijd de kipfilets in de dikte (?) doormidden zodat je vier platte, dunnen flappen overhoudt. Smeer die aan beide kanten in met zout en peper en bak ze dan in de olijfolie goudbruin. Haal ze daar na uit de pan en even apart. Zet 200 ml gekookt water met daarin een half bouillonblokje. Aan de pan met olijfolie (op middelhoog vuur, niet te hoog!) voeg je de geperste teentjes knoflook toe, de witte wijn, de helft van de bouillon en de slagroom. Roer het goed door, laat het zachtjes pruttelen en voeg dan ook 3/4e van de Parmezaanse kaas toe. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg ook die toe. De spinazie scheur je in iets kleinere stukken en voeg je ook toe aan de saus zodat het daarin slinkt.

Als de saus ‘te droog’ wordt, voeg je de rest van de bouillon toe. De kipfilets scheur je met twee vorken in stukjes, dan heb je pulled chicken! Voeg dit ook toe aan de roomsaus. In een grote pan met gezouten water kook je de pasta gaar. Zoals je ziet ging ik voor bucatini, ik dacht ‘doe eens wat nieuws’ maar spaghetti kan natuurlijk ook prima. In een ander pannetjes bak je de stukjes bacon krokant.

Giet de pasta af en voeg het dan meteen toe aan de roomsaus. Als de roomsaus genoeg is ingedikt tenminste, anders moet je het nog even later pruttelen. Roer alles goed door (is moeilijk) en dien het op met bovenop de krokante bacon, extra Parmezaanse kaas en verse peterselie. Dat laatste is vooral voor de foto, ziet er lekker uit 😉

Mijn oordeel: 8,3/10 – Daaaaamn, dit was zo goed! Heel smaakvol, zout, smeuïg en knapperig! Ik ga dit gerecht wel een minputje geven: ik weet hoeveel kaas, olie, bacon en slagroom erin is gegaan en dat idee maakt deze pasta gewoon echt wat minder smakelijk. Begrijp me niet verkeerd: ik eet zoveel eten met niet al te beste voedingswaarden maar soms moet je het gewoon niet weten. Ik wil ook niet weten wat er in een McFlurry gaat, bijvoorbeeld.
Oordeel eetgenoot (Joran): 8,4/10 – “Zo, daar zitten wel een aantal calorieën in. Wat wil een man nog meer? Ik bedoel: Parmezaanse kaas, kip en spek. Was gewoon echt heel lekker.”
Ik at dit op 11/6/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten