Pasta met roomsaus, spekjes, broccoli en pijnboompitjes

6 apr 2018 | Mijn favorieten, Pasta, Vlees

IMG_9359

JA! Dit recept is echt heel leuk! Niet alleen omdat het fucking lekker is maar ook omdat dit één van mijn eerste gerechten is die ik toch wel tot mijn signature dishes zou benoemen. Ik maakte dit zó vaak voor mij en mijn huisgenoten toen ik nog in mijn vorige studentenhuis woonde, maar ik vergat het een beetje door al die mega lekkere nieuwe dingen die ik tegenwoordig maak. Deze romige pasta met spekjes, pijnboompitjes en broccoli deed het ook bij mijn nieuwe testpanel weer goed. Maken? Hieronder het recept!

Dit heb je nodig (2p):
broccoli
pasta
spekreepjes
kookroom
pijnboompitjes
wit ui
knoflook

(peper)

Dit moet je doen:
Oh, het recept is wel kut voor degene die moet afwassen. Maar wie kookt hoeft niet af te wassen, toch? Was de broccoli en snijd ‘m (ook de stam) in stukjes. Zet twee pannen met water op het vuur: in de een kook je de pasta in een minuut of 8 gaar, in de ander gooi je de broccoli. Dat zal in een minuut of 15 wel zacht zijn. Ondertussen snijd je een wit ui in kleine blokjes en pers je een teentje knoflook uit. Dit bak je aan in een grote pan in een laagje olijfolie. Zet het vuur op middelhoog en doe dan de spekreepjes erbij. Schep na twee of drie minuten zoveel mogelijk vet uit de pan (huishoudelijke mededeling: niet in de gootsteen!) en giet dan de kookroom in de pan. Laat dit pruttelen zolang de pasta en broccoli toch nog niet klaar zijn. Rooster in een ander pannetje de pijnboompitjes bruin. Haal de pan met roomsaus van het vuur (voor mijn gevoel gaat het dan pas écht een beetje indikken) en giet de pasta en broccoli af. Schep de saus, pasta en broccoli door elkaar en serveer het met een beetje peper en lekker veel pijnboompitjes.

 

Mijn oordeel: 8/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 8/10 – “Fucking lekker. Heerlijk romig. Net iets te weinig voor mijn buik. Maak het nog een keer.”
Oordeel eetgenoot (Violet):
Oordeel eetgenoot (Annabel): 9/10 – “Volgens mij echt lekker makkelijk en snel om te maken en heeerlijk met spekjes en de pijnboompitten! Broccoli past er ook goed bij maar het kan ook lekker met een andere groente denk ik!”
Oordeel eetgenoot (Milenka):7/10 – “Niet mega bijzonder, maar wel lekker. Beetje carbonara met broccoli.”
Er zat geen ei in hoor. “Oh is carbonara met ei?”
Ik at dit op 3/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Lisa

  Als je dit voor 1 of 2 personen maakt kun je de brocolli gewoon in dezelfde pan koken als de pasta! Ik kook mijn brocolli altijd maar 7 minuten of zo dus ik doe eerst de pasta in de pan en dan de brocolli er 2 minuten later bij. Voor nog minder afwas kun je ook nog proberen eerst de pijnboompitten te roosteren in de pan waar je later de spekjes in gaat bakken, haha.

  En nu moet ik toch maar weer eens op zoek naar een goede spekvervanger, want de meeste zijn een beetje oosters gekruid.

  Antwoord
  • admin

   Hahaha thanks voor je tip! Volgens mij ben jij echt extreem studentikoos 😉 Ik moet zeggen dat ik me nog nooit aan spekvervangers heb gewaagd, dus daar kan ik je niet mee helpen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten