IMG_9359

JA! Dit recept is echt heel leuk! Niet alleen omdat het fucking lekker is maar ook omdat dit één van mijn eerste gerechten is die ik toch wel tot mijn signature dishes zou benoemen. Ik maakte dit zó vaak voor mij en mijn huisgenoten toen ik nog in mijn vorige studentenhuis woonde, maar ik vergat het een beetje door al die mega lekkere nieuwe dingen die ik tegenwoordig maak. Deze romige pasta met spekjes, pijnboompitjes en broccoli deed het ook bij mijn nieuwe testpanel weer goed. Maken? Hieronder het recept!

Dit heb je nodig (2p):
broccoli
pasta
spekreepjes
kookroom
pijnboompitjes
wit ui
knoflook

(peper)

Dit moet je doen:
Oh, het recept is wel kut voor degene die moet afwassen. Maar wie kookt hoeft niet af te wassen, toch? Was de broccoli en snijd ‘m (ook de stam) in stukjes. Zet twee pannen met water op het vuur: in de een kook je de pasta in een minuut of 8 gaar, in de ander gooi je de broccoli. Dat zal in een minuut of 15 wel zacht zijn. Ondertussen snijd je een wit ui in kleine blokjes en pers je een teentje knoflook uit. Dit bak je aan in een grote pan in een laagje olijfolie. Zet het vuur op middelhoog en doe dan de spekreepjes erbij. Schep na twee of drie minuten zoveel mogelijk vet uit de pan (huishoudelijke mededeling: niet in de gootsteen!) en giet dan de kookroom in de pan. Laat dit pruttelen zolang de pasta en broccoli toch nog niet klaar zijn. Rooster in een ander pannetje de pijnboompitjes bruin. Haal de pan met roomsaus van het vuur (voor mijn gevoel gaat het dan pas écht een beetje indikken) en giet de pasta en broccoli af. Schep de saus, pasta en broccoli door elkaar en serveer het met een beetje peper en lekker veel pijnboompitjes.

 

Mijn oordeel: 8/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 8/10 – “Fucking lekker. Heerlijk romig. Net iets te weinig voor mijn buik. Maak het nog een keer.”
Oordeel eetgenoot (Violet):
Oordeel eetgenoot (Annabel): 9/10 – “Volgens mij echt lekker makkelijk en snel om te maken en heeerlijk met spekjes en de pijnboompitten! Broccoli past er ook goed bij maar het kan ook lekker met een andere groente denk ik!”
Oordeel eetgenoot (Milenka):7/10 – “Niet mega bijzonder, maar wel lekker. Beetje carbonara met broccoli.”
Er zat geen ei in hoor. “Oh is carbonara met ei?”
Ik at dit op 3/4/18