tomaat-mascarponesaus

Jarenlang at ik iedere avond iets nieuws. Of op z’n minst een recept uit eigen repertoire met een twist. Maar het laatste jaar ben ik druk en ga ik vaak voor de bekende weg. Op die weg is dit mijn nieuwe favoriete bestemming: romige pasta met tomaat-mascarponesaus en een vleugje balsamico. Binnen 10 minuten klaar en echt goddelijk ♥ En ook leuk: als je niet het hele bakje mascarpone in één keer omkiepert, is het nog een vet gezonde maaltijd ook!

 

Dit heb je nodig (2p):

1 witte ui
2 teentjes knoflook
2 tl Italiaanse kruiden
1 blik gepelde tomaten
60 gram mascarpone (2 grote eetlepels)
5-6 zongedroogde tomaatjes

spaghetti
2 el balsamicoazijn
peper
zeezout

 

Dit moet je doen:

Verwarm een scheut olie in een pan. Snipper het uitje, pers de teentjes knoflook en fruit dit in de olie. Bak ook de Italiaanse kruiden even mee – dan komen de smaken goed vrij. Gooi de gepelde tomaten erbij en verdun de boel met een scheutje water (daar kan je het blik dan goed leeg mee maken ). Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en roer die door de saus. Ook de mascarpone mag er nu bij. <insert sexy muziekje>

Kook de spaghetti in gezouten water beetgaar. Schep de spaghetti door de tomaat-mascarponesaus. Giet er ook een beetje kookvocht bij om de saus te binden.

Serveer de romige pasta (met heeeel veel saus!) met gemalen peper en zeezout. Essentiële laatste stap: giet er een scheutje balsamicoazijn overheen. Heel lekker!

Mijn oordeel: 9/10 – Een 9 voor een simpele pasta, jawel. Want de smaken van deze saus passen zo goed bij de zoute, zure balsamico. Een favoriet!
Oordeel eetgenoot (Joran): 7,8/10 – “Een hele makkelijke pasta. Een ruime voldoende. Een pasta die altijd goed is.”
Ik at dit (onder andere) op 30/8/2021