Romige pasta met tomaat-mascarponesaus (maar wel gezond!)

Jarenlang at ik iedere avond iets nieuws. Of op z’n minst een recept uit eigen repertoire met een twist. Maar het laatste jaar ben ik druk en ga ik vaak voor de bekende weg. Op die weg is dit mijn nieuwe favoriete bestemming: romige pasta met tomaat-mascarponesaus en een vleugje balsamico. Binnen 10 minuten klaar en echt goddelijk ♥ En ook leuk: als je niet het hele bakje mascarpone in één keer omkiepert, is het nog een vet gezonde maaltijd ook!

tomaat-mascarponesaus

Romige pasta met tomaat-mascarponesaus (maar wel gezond!)

Deze romige pasta met tomaat-mascarponesaus en een vleugje balsamico is binnen 10 minuten klaar, gezond én echt goddelijk ♥
Totale tijd 10 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 witte ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 tl Italiaanse kruiden
 • 1 blik gepelde tomaten
 • 60 gram mascarpone – 2 grote eetlepels.
 • 5-6 zongedroogde tomaatjes
 • spaghetti
 • 2 el balsamicoazijn
 • peper
 • zeezout

Instructies
 

 • Verwarm een scheut olie in een pan. Snipper het uitje, pers de teentjes knoflook en fruit dit in de olie. Bak ook de Italiaanse kruiden even mee – dan komen de smaken goed vrij. Gooi de gepelde tomaten erbij en verdun de boel met een scheutje water (daar kan je het blik dan goed leeg mee maken 😉 ).
 • Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en roer die door de saus. Ook de mascarpone mag er nu bij.
 • Kook de spaghetti in gezouten water beetgaar.
 • Schep de spaghetti door de tomaat-mascarponesaus. Giet er ook een beetje kookvocht bij om de saus te binden.
 • Serveer de romige pasta (met heeeel veel saus!) met gemalen peper en zeezout. Essentiële laatste stap: giet er een scheutje balsamicoazijn overheen. Heel lekker!
Trefwoord mascarpone, spaghetti, tomaat, zongedroogde tomaat

Mijn oordeel: 9/10 – Een 9 voor een simpele pasta, jawel. Want de smaken van deze saus passen zo goed bij de zoute, zure balsamico. Een favoriet!
Oordeel eetgenoot (Joran): 7,8/10 – “Een hele makkelijke pasta. Een ruime voldoende. Een pasta die altijd goed is.”
Ik at dit (onder andere) op 30/8/2021

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Kirsten

  Wat is dit een makkelijk, vegetarisch en vooral lekker recept, zeg!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten