IMG_4021

Gezien mijn logo is het nogal ironisch maar wel echt waar: ik ben een beetje uitgekeken op aubergine. Te vaak te veel gegeten, denk ik. Laatst had ik zin in een simpele pasta en gaf ik het toch nog een kans. Ik sneed de aubergine voor de verandering eens héél fijn en dat was bijzonder lekker! De kruiden proefde ik er op de een of andere manier veel beter in terug en samen met Grana Padano en salami was het echt een hele zwoele, smaakvolle pasta.

Dit heb je nodig (2p):

pasta
1 ui
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
halve salami
1 aubergine
1 eetlepel Italiaanse kruiden
theelepel suiker
Grana Padano

Dit moet je doen:

De key van dit recept was dus echt het heel fijn snijden van de ui en aubergine. Ik snijd groenten vaak heel grof (deels omdat ik gewoon voor geen meter kan snijden) (en dat komt dan weer deels door extreem botte messen) maar voor deze pasta met tomatensaus was het echt een goeie zet om alles klein te houden. De saus was daardoor echt een geheel. Goed, let’s go.

Verwarm een scheut olijfolie in een ruime pan. Snipper het uitje extra fijn en pers het teentje knoflook. Fruit dit aan in de olie en schep daarna de tomatenpuree erbij samen met de Italiaanse kruiden en een snuf zout. De aubergine was je en snijd je ook extra klein. Ik zou zeggen: ongeveer blokjes van 0,5 bij 0,5 tot 1 cm. Bak ook dit mee met de rest. Neem hier de tijd voor, lekker zacht prutje vandaag. Als de aubergine gaar is, giet je de gepelde tomaten erbij. Plet ze een beetje, laat het op laag vuur pruttelen en breng de saus op smaak met suiker en meer Italiaanse kruiden als dat nodig is. Snijd de salami in blokjes en voeg ook die toe aan de saus.

De pasta kook je in ruim water in ongeveer 8 minuten beetgaar. Giet het af en roer er een scheutje olijfolie extra vierge doorheen zodat het niet gaat plakken. Serveer de tomatensaus met aubergine en salami bovenop de pasta en top af met geraspte Grana Padano of een andere kaas in die trant.

Mijn oordeel: 7,9/10 – Nèt geen 8. Ik moet weer ff wennen aan aubergine maar dit was wel echt heel erg lekker. Ook net geen 8 omdat ik salami een klein beetje suf vind, met chorizo is dit denk ik nog veel beter!
Ik at dit op 6/5/2019