Pasta met truffelolie, champignons en courgette

10 nov 2019 | Italiaans, Pasta, Snel, Vegetarisch

Yesss honey, een beetje fancyness om je week mee af te trappen: pasta met truffelolie! Had ik ineens vet veel trek in, dus ik kocht een flesje en goot een heel klein scheutje over deze maaltijd. Denk niet ‘oeh ja, lekker veel’ want dit spul is heftig! Voor herhaling vatbaar, dat zeker wel. Ander verhaal voor de champignons. Ik blijf het proberen en ik blijf het een soort natte oren vinden. Die textuur, brr… Anyway: probeer het eens.

pasta truffelolie

Pasta met truffelolie, champignons en courgette

Yesss, een beetje fancyness om je week mee af te trappen: pasta met truffelolie! Denk niet ‘oeh ja, lekker veel’ want dit spul is heftig!
Totale tijd 25 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • spaghetti
 • 250 gram champignons
 • 1 courgette
 • 1 el crème fraîche
 • handje Parmezaanse kaas
 • scheutje truffelolie
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • Was de courgette en snijd er blokjes van. De champignons borstel je schoon (hahaha – wie doet dat ooit) (inspecteer op zichtbare bedreigingen) en halveer je.
 • Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de champignons daar bruin in. Voeg de courgette daarna toe en bak ook die bruinig en zacht. Breng dit op smaak met zout en peper.
 • Kook de spaghetti in een grote pan met gezouten water al dente. Giet het daarna af en roer er een grote lepel crème fraîche doorheen.
 • Dien de romige pasta op met daarbij de champignons en courgette. Bovenop een lading Parmezaanse kaas en een subtiele scheut truffelolie. Eetse!
Trefwoord champignons, courgette, crème fraîche, parmezaanse kaas, spaghetti, truffel

Mijn oordeel: 7,6/10 – Die olie… knetterduur maar dit moet je ook echt niet op alles gooien, dan ben je de smaak snel zat. De courgette had ik voor het mooie iets te zacht gekookt en ik word ook nog altijd niet heel blij van champignons, vandaar dat ‘ie niet meer krijgt dan een 7,6.
Oordeel eetgenoot (Joran): 7,6/10 – “Pasta met truffelolie… heb je dit zelf bedacht? Wat lekker dit!”
Ik at dit op 5/11/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten