Pasta met walnootsaus met crème fraîche, spekjes en broccoli

9 okt 2018 | Pasta, Vlees

IMG_1756

Toegegeven: in mijn hoofd klonk het exotischer dan de realiteit deed blijken toen de kwak op mijn bord was beland. Creamy walnootsaus, versgestampt in mijn gloedjenieuwe vijzel… Nice. Erbij maakte ik een simpele pasta met lekker veel groente en zoute spekjes. Al met al was dit een hele degelijke maaltijd met nét een beetje iets extra.

(hier had ik mijn nieuwe cameratrucjes nog niet ontdekt)

Dit heb je nodig (2p):
pasta
broccoli
spekreepjes
1 teentje knoflook
2 eetlepels crème fraîche
handje walnoten
olijfolie extra vierge
scheutje water
peper
zout

Dit moet je doen:
Easy does it: zet twee pannen met water op het vuur, de een met pasta en de ander met broccoliroosjes. Plet een handje walnoten zo fijn mogelijk in een vijzel. Als je geen vijzel hebt, kun je alles ook in een keukenmachine gooien (die nootjes aankan) of tussen een stevige schaal en een stevig kopje ofzo. Zo deed ik het altijd. Plet het in ieder geval zo fijn mogelijk, dan wordt de saus zacht. Ik was iets te lui en deed dat dus niet perfect maar het moet kunnen! Pel een teentje knoflook en plet ook die helemaal fijn. Schep er twee eetlepels crème fraîche doorheen, samen met een flinke scheut olijfolie extra vierge, peper en zout en nog wat water om het te verdunnen. Mix alles door elkaar (oké dit kan dus ook heel makkelijk in de blender ofzo, met de vijzel is onnodig chique gedoe) en proef of er nog wat smaak mist. En voeg dat dan toe.

In een klein steelpannetje bak je de spekreepjes uit. Schep af en toe het vet weg (zeg het er toch maar weer even bij) want dat heb je echt niet nodig. Giet de pasta en broccoli na ongeveer 8-10 minuten af en serveer het met de spekjes en een grote schep walnootsaus. Top af met wat extra walnoten.

Mijn oordeel: 7,2/10 – Het is niet mijn meest geniale uitvinding maar het is wel heel erg oké. De walnoten smaken goed bij de spekjes en ook bij de pasta. De olijfolie maakt het (zoals altijd) weer extra lekker.
Ik at dit op 30/9/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten