Pasta (orecchiette) met room, gerookte kip en perzik

3 jun 2018 | Italiaans, Pasta, Vlees

IMG_0022

Een goeiemorgen op deze mooie zondag! Ik moet vandaag de hele dag werken maar ik weet mezelf altijd te pleasen met een lekkere lunch. Zit de rest daar met frikandelbroodjes en blikjes energy, jaloerse blikken joh… Nee nooit, maar ik zou het wel weten. Vandaag heb ik een bakje pasta mee met roomsaus, stukjes gerookte kip en perzik. Klinkt misschien als een gekke combi maar dat zachte en zoete past top bij de rest van de smaken. Oh, en niet te vergeten: het is extreem makkelijk te maken.

Dit heb je nodig (2p):
1 klein blikje perzikpartjes
pasta (bijvoorbeeld orecchiette)
200 gram gerookte kip
50 ml slagroom
veldsla
peper
zout

Dit moet je doen:
Zo eenvoudig als je boodschappenlijstje is, zo simpel is de bereiding ook. Is dat ff mooi! Kook om te beginnen de pasta naar keuze in een laag water beetgaar. Ik ging voor orecchiette, had ik nog nooit eerder op maar ik kwam het tegen bij de AH (dacht eerst dat het cornflakes was) en wilde het wel eens proberen. Ik vond het wel oké maar als ik zou mogen kiezen zou ik voor iedere andere pastasoort gaan eigenlijk. Het was een beetje taai ofzo, terwijl ik het zeker wel lang genoeg had gekookt (12-15 minuten). Giet de pasta af en verwarm in hetzelfde pannetje een paar flinke scheuten slagroom. Roer de pasta er weer doorheen, samen met peper en zout. Laat dit voorzichtig nog even pruttelen zodat de pasta er nog een klein beetje in kookt. Snijd de gerookte kip in blokjes en ook de perzik iets kleiner. Schep de helft door de pasta en doe daar een scheutje perziksap uit het blik bij. Roer goed en proef even of het nu niet te smaakloos of juist te zoet is, doe er dan nog wat zout en peper bij totdat je denkt ‘yes nu is het in balans’. Bedek de borden met een paar handjes veldsla en schep daar de pasta overheen met bovenop de laatste stukjes perzik en gerookte kip.

Mijn oordeel: 7,7/10 – Ik had ooit al wel eens gelezen dat perzik en kip goed samen zouden gaan maar had ‘t nog nooit geproefd. Was inderdaad lekker en die roomsaus werd sowieso beter door dat scheutje perziksap! Ik had een portie gemaakt om als lunch mee te nemen naar werk en toen was het eigenlijk nóg lekkerder, alsof de smaken beter waren ingetrokken.
Ik at dit op 1/6/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Hester

  Ohh lekker dit! Ik vind perzik een van de fijnste fruitsoorten om door avondeten te gooien, bijvoorbeeld ook bij rijst met kip, prei of andere oosterse/thaise wokgroenten en een woksausje, maar ook in zo’n pastasalade.

  Antwoord
  • admin

   Ik had het juist eigenlijk nog nooit gebruikt! Klinkt ook goed ja, om bij de rijst te doen!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten