pasta pesto met burrata

Dit gerecht vertelt je eigenlijk twee dingen. 1) Ik ben vréselijk ongeïnspireerd de laatste maanden en maak constant dezelfde soort maaltjes. 2) Pasta pesto met burrata is eigenlijk altijd een goed plan. Ik bedoel: zelfs met grauwe volkoren pasta en veel te veel gezonde erwten is ’t nog om te watertanden zo lekker, toch?

 

Dit heb je nodig (2p):

volkoren pasta
400 gram erwten (diepvries)
1 bol burrata
half basilicumplantje
2 el pijnboompitjes
handje Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
olijfolie extra vierge
citroensap
peper + zout

Dit moet je doen:

Pak je vijzel, blender of staafmixer erbij voor de pesto. Die maak je door de basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook samen met lekker veel olijfolie en citroensap te mengen tot een vloeibare pesto. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan goudbruin. Blend de helft ervan door de pesto, houd de andere helft even apart. Breng de pesto op smaak met peper en zout waar nodig.

Kook de volkoren pasta in ongeveer 8 minuten beetgaar in gezouten water. De erwten hoef je maar een minuut of 3-4 te koken, als je net als ik erwtjes uit de diepvries gebruikt. Giet beiden af en meng in één pan door elkaar met de pesto.

Dien de pasta pesto op met bovenop een halve burrata en wat fancy versiering: pijnboompitjes, gemalen peper en zout, olijfolie en basilicumblaadjes. Geniet ervan!

 

Mijn oordeel: 8,1/10 – Ja nou ja, zoals ik al zei: met burrata zit je nooit mis. En deze pasta pesto is absoluut nog lekkerder met witte pasta, maar je darmen zullen het je niet in dank afnemen als je daar telkens aan toegeeft.
Ik at dit op 5/5/2021