Pasta pesto met roomsaus, garnalen en appel

20 apr 2020 | Italiaans, Mijn favorieten, Pasta, Vis

Weet je nog die live kooksessie die ik een paar weken geleden deed via Instagram? Dat was LEUK! Véél te spannend en chaotisch maar wel heel leuk. Met een stuk of 20 kijkers (tegelijk, niet écht samen) maakte ik deze pasta pesto met roomsaus, garnalen en stukjes frisse appel. En die was zoooo lekker. Ik wist dat al, want ik maak ‘m wel vaker, maar het is toch leuk dat ‘ie dan ook bij anderen in de smaak valt. Benieuwd? Hier het recept!

pasta pesto met roomsaus

Pasta pesto met roomsaus, garnalen en appel

Met een stuk of 20 kijkers (tegelijk, niet écht samen) maakte ik deze pasta pesto met roomsaus, garnalen en stukjes frisse appel. En die was ZO lekker.
Totale tijd 25 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • penne
 • 200 gram verse spinazie
 • 250 ml Alpro soya cuisine – Houdbaar.
 • bakje gemarineerde garnalen
 • 1 witte ui
 • 0,5 appel

Pesto

 • heel veel basilicum
 • 3 el olijfolie extra vierge
 • 1 el citroensap
 • Parmezaanse kaas
 • 1 teentje knoflook
 • 2 el pijnboompitjes

Instructies
 

 • Begin met de pesto, dan staat die maar vast klaar! Pak je staafmixer, vijzel of blender erbij en gooi daar lekker veel basilicum, een beetje Parmezaanse kaas, een teentje knoflook, citroensap en olijfolie in. Mix dit tot een gladde pesto. In de tussentijd rooster je in een droge koekenpan de pijnboompitjes bruin. Bruin, niet zwart – ik zeg ‘t maar even. Gooi de helft daarvan ook bij de pesto en mix dat nog 2 seconden grof. De andere helft houd je apart voor de topping.
 • In dezelfde koekenpan bak je de garnalen in een minuut of 10 gaar. Ik had gemarineerde garnalen en hoefde daarbij geen olie of kruiden toe te voegen, jij misschien wel! Als ze gaar zijn, houd je die ook nog even apart.
 • In de overgebleven olie fruit je het gesnipperde uitje en laat je de spinazie slinken. Voor het gemak scheurde ik die eerst wat kleiner, want dat eet fijner. Vervolgens giet je de Alpro soya cuisine erbij. Laat dit op laag vuur rustig inkoken tot een dikke saus.
 • In een aparte pan kook je de penne in ongeveer 8 minuten al dente. Daarna giet je ‘t af en gooi je de pasta meteen bij de roomsaus.
 • Gooi ook de garnalen daar weer bij, roer alle pesto door de saus en breng het op smaak met peper en zout. Dien het op in diepe borden.
 • Snijd de halve appel in kleine blokjes en verdeel dat over de pasta. Strooi er ook nog wat extra kaas en pijnboompitjes overheen. Blaadjes basilicum voor de sfeer. Eetse!
Trefwoord appel, garnalen, kookroom, penne, pesto, spinazie

Mijn oordeel: 8,1/10 – Jammmm, lekker! Die combi van pasta pesto met roomsaus, zoute garnalen en frisse appel is heel lekker! Echt een aanrader om een keer appel toe te voegen aan je anders zo simpele pasta pesto. Krijgt ‘ie echt een upgrade van.
Ik at dit op 23/3/2020

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten