Pasta pesto met rucolapesto, walnoot en broccoli

Hallo jullie, pasta pesto fans! Ik blijf zeggen dat ‘t ‘niet mijn ding is’ maar ondertussen blijf ik wel gewoon lekker pasta pesto’s knutselen. Dit keer maakte ik er eentje met een zelfgemaakte rucolapesto van een verlepte zak rucola die ik nog ergens in de koelkast vond. Daarin gebruikte ik walnoten en om het een beetje een voedzame maaltijd te maken, bakte ik fijngesneden broccoli. Het is weer eens wat anders, toch?

rucolapesto

Pasta pesto met rucolapesto, walnoot en broccoli

Dit keer maakte ik pasta pesto met zelfgemaakte rucolapesto met walnoten en om het een voedzame maaltijd te maken, bakte ik er fijngesneden broccoli bij.
Totale tijd 25 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 broccoli – Met name de roosjes.
 • pasta – Bijvoorbeeld bucatini.
 • 2-3 el crème fraîche
 • walnoten
 • Parmezaanse kaas

Rucolapesto

 • 75 gram rucola
 • 1 handje walnoten
 • Parmezaanse kaas – 20-30 gram.
 • beetje citroensap
 • olijfolie extra vierge
 • 1 teentje knoflook
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • De rucolapesto had ik al een dag of twee van tevoren gemaakt. Ik had namelijk een slappe zak rucola gevonden in de koelkast die nét over datum was maar nog prima zou fungeren in een pesto. Ik vind basilicumpesto wel lekkerder, rucola is redelijk pittig, maar dit is voor de verandering ook wel eens lekker.
  Maak de pesto door de hele zak rucola met een staafmixer of blender te mixen met (Parmezaanse) kaas, een flinke scheut olijfolie extra vierge, een teentje knoflook, een beetje citroensap (kun je ook overslaan) en peper en zout. Meng het tot een gladde pesto, voeg de walnoten toe en mix het dan nog kort zodat je grove stukjes overhoudt.
 • Voor de pasta snijd je de hele broccoli extreem fijn. Bij de roosjes gaat dat heel makkelijk, de stengels iets lastiger maar die moet je ook heel fijn snijden!
 • Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de fijne broccoli hier voor een minuut of 5 in aan. Voeg dan een paar lepels van de zelfgemaakte pesto toe en wat crème fraîche. Roer het op laag vuur tot een dikke en smaakvolle saus.
 • In een grote pan kook je de pasta in ongeveer 8 minuten gaar. Giet het af maar laat een klein beetje kookvocht achter in de pan.
 • Gooi dan de pasta + dat beetje kookvocht bij de broccoli-pestosaus. Schep het door en serveer met extra Parmezaanse kaas en walnoten!
Trefwoord broccoli, crème fraîche, parmezaanse kaas, pesto, walnoot

Mijn oordeel: 7,5/10 – Zoals ik al zei: niet de allerlekkerste pesto ooit want rucola is een beetje bitter. Verder vond ik dit wel een hele lekkere, simpele pasta pesto maar dan mét groente. Mits je er genoeg kaas bovenop gooit.
Ik at dit op 15/6/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. De beste hartige recepten met walnoten - Top recepten – ElsaRblog - […] Keuken meid: Pasta pesto met rucolapesto walnoot en broccoli […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten