Pasta pesto met vegan zalm en zelfgemaakte pesto

15 apr 2019 | Italiaans, Pasta, Snel, Vegetarisch

Een hele goeiemorgen! Ik ben klaar voor mijn allereerste stagedag! De allerlaatste fase van mijn studententijd. Wow. Geheel in stijl maakte ik afgelopen weekend een studentikoze maaltijd, namelijk pasta pesto maar dan met zelfgemaakte pesto. Ernaast bakte ik vegan (!) zalm van So Fine. Ik was hier superbenieuwd naar en mocht ‘m testen! Wat ik ervan vond kun je onder het recept lezen!

pasta pesto vegan zalm

Pasta pesto met vegan zalm en zelfgemaakte pesto

Ik maakte een studentikoze maaltijd maar dan beter: pasta pesto maar dan met zelfgemaakte pesto. Ernaast bakte ik vegan zalm. Ja echt!
Totale tijd 25 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 2 plantaardige zalmmoten – Ik mocht ze testen van SoFine. Voor zover ik weet zijn er geen vega(n) zalmproducten van andere merken!
 • spaghetti
 • 200 gram spinazie
 • 2 el pijnboompitjes
 • 4 el olijfolie extra vierge
 • 1 hele basilicumplant – De blaadjes 😉
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 el Parmezaanse kaas
 • 0,5 citroen – Het sap.

Instructies
 

 • Ben je tussen de 18-25 en ben je op dit moment woonachtig in een studentenflat? 100% dat je precies weet hoe je pasta pesto klaarmaakt. Maar heb je de pesto ook wel eens zelf gemaakt of haal je ‘m altijd uit zo’n potje? Ik vind die kant en klare dus echt niet lekker meer. Vroeger wel, toen at ik het zelfs op brood, maar nu echt… nee. Zelfgemaakte vind ik wel echt zoooo goed, de pesto die ik voor deze pasta heb gemaakt was sowieso de lekkerste die ik ooit heb gemaakt. Ik leg ‘t uit!
 • Zet een pan met water op het vuur en kook de spaghetti daar in ongeveer 8 minuten in gaar.
 • Ondertussen bak je de vegan zalmmoten in een scheutje olie aan alle kanten gaar. Echte zalm zou ik niet zo gaar bakken maar deze zalm is een beetje slijmerig van structuur (klinkt vies, is het niet per se) als je het niet bakt dus vandaar.
 • In de tussentijd maak je de pesto in een blender of met een staafmixer. Rooster de pijnboompitjes. Pluk de hele basilicumplant kaal en mix alles met het citroensap, de knoflook, de olijfolie en Parmezaanse kaas tot een gladde massa. Op het laatste moment gooi je de geroosterde pijnboompitjes erbij (houd een klein beetje apart) zodat je die niet helemaal fijnmaalt.
 • Giet de pasta af en roer er de pesto doorheen. Alles ja, het zal je verbazen hoe weinig pesto je maakt met een hele plant.
 • Haal de zalmmoten uit de pan en wok de verse spinazie kort in de nog hete pan. Ik snijd de spinazie altijd eerst fijn, dat eet lekkerder. Roer de spinazie daarna door de pasta.
 • Serveer de pasta pesto met een mootje vegan zalm, de laatste pijnboompitjes en extra Parmezaanse kaas!
Trefwoord pesto, spaghetti, spinazie, zalm

Mijn oordeel: 7,9/10 – Ohhhh lekker! Ik was rete benieuwd naar de vegan zalm en vond hem verrassend lekker. Niet één op één een vervanging voor echte zalm maar als je vega(n) bent is dit wel een goeie optie. De zeesmaak zat er goed in, tikkeltje te zout wel, en smaakte heel erg goed bij deze pasta pesto! Nog lekkerder als je ‘m eerst marineert, denk ik.
Ik at dit op 13/4/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten