Pasta pesto (zelfgemaakte van spinazie) met cherrytomaten

15 aug 2018 | Italiaans, Pasta, Vegetarisch

IMG_1136

Als je me vraagt wat ik wil eten, kan ik moeilijk kiezen. Vraag je me wat ik níet wil eten, heb ik meteen een antwoord voor je: pasta pesto. Pasta pesto is wat de gemiddelde student op tafel tovert als ‘feestmaal’ en hoe arrogant het ook klinkt, daar maak je mij echt niet (meer) blij mee. Maar! Ik ben de beroerdste niet en heb voor al mijn pestofans een recept in elkaar geknutseld met zelfgemaakte pesto. Klinkt misschien als teveel inspanning maar is écht niet zo lastig en ook veel lekkerder.

Dit heb je nodig (2p):
pasta
bakje cherrytomaten
3 handjes verse spinazie
1 teentje knoflook
olijfolie extra vierge
2 eetlepels pijnboompitten
citroensap
Parmezaanse kaas
peper
zout

Dit moet je doen:
Deze pasta pesto is net een tikkeltje ingewikkelder maar dat is dan ook alleen maar omdat je meer moet doen dan ‘t potje opendraaien en die chemische handel uitlepelen. Ik heb niks tegen potjes en kant en klaar voedsel hoor (zei het al eerder: ik ben student, kant en klaar is mijn recht) maar van pesto uit een potje word ik wel zo verdrietig… Oké klaar met de arrogantie, tijd voor het recept!

Vul je blender of zo’n mini-opzetstuk voor op de blender met: twee handjes verse spinazie, een teentje knoflook die je voor de zekerheid al wat kleiner snijd, een flinke scheut olijfolie extra vierge en wat citroensap. In de tussentijd rooster je de pijnboompitjes in een klein pannetje totdat ze mooi bruin zijn. Proef nu even van de pesto en voeg naar smaak meer van sommige ingrediënten toe. Ik deed er nog wat extra olijfolie bij, wat zout en wat peper. Door de spinazie kan de pesto vrij bitter en pittig zijn maar dat ga je verhelpen met Parmezaanse kaas. Voeg wat toe, mix nog een keer en proef dan weer. Op het laatste moment voeg je 2/3e van de pijnboompitjes toe, die mix je heel kort mee zodat er wat grove stukjes in blijven.

In de tussentijd heb je al twee pannen op het vuur staan: een grote pan waarin je pasta 8 minuten kookt met wat zout, en een koekenpan waarin je de tomaatjes bakt. Ik rooster tomaten eigenlijk nooit in een pan, altijd in de oven, maar omdat niet iedereen een oven heeft, dacht ik ‘laat ik het eens op deze manier testen en uitleggen’. Bak ze met een beetje olijfolie en roer af en toe zodat ze niet aanbranden. Het vocht kan spetteren (en tomaten kunnen zo lekker splashen) dus leg er een grote deksel op.

Giet de pasta af, roer er een scheutje olijfolie doorheen zodat de pasta niet gaat kleven, en schep dan alle pesto door de pan. Serveer de pasta pesto met de gebakken cherrytomaten, de rest van de pijnboompitjes en nog wat extra Parmezaanse kaas!

Mijn oordeel: 7,4/10 – Ja prima, veel lekkerder dan pesto uit zo’n potje maar nog steeds vind ik het niet heel bijzonder. Blijf gewoon niet zo’n fan van pasta pesto.
Ik at dit op 30/7/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten