Pasta pestoroomsaus met walnoot, spinazie en kip

Hahaha, oké nu stop ik hoor: ik ben gewoon hartstikke fan van pasta pesto. Ik blijf erbij dat het een extreem studentikoze maaltijd blijft die vaak gigantisch mislukt maar met een zelfgemaakte pesto kan dit echt zoooo lekker zijn. Ik maakte afgelopen week een pasta met pestoroomsaus met walnoot, spinazie en kip en dit was de meest smeuïge pasta die ik in tijden heb gegeten. Met plantaardige room!

pestoroomsaus

Pasta pestoroomsaus met walnoot, spinazie en kip

Ik maakte afgelopen week een pasta met pestoroomsaus met walnoot, spinazie en kip en dit was de meest smeuïge pasta die ik in tijden heb gegeten!
Totale tijd 25 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • kipfilet
 • 200 gram spinazie
 • 80 gram Parmezaanse kaas
 • 1 pakje Alpro soya cuisine – Meestal koop ik gewoon kookroom maar ik wilde deze plantaardige wel eens proberen. Ik vond ‘m echt top, lekkerder en iets minder vet dan de kookroom en hij dikt ook heel goed in. Aanrader dus! Je vindt de pakjes bij de houdbare zuivel. Niet gesponsord!
 • penne
 • basilicum
 • 1 teentje knoflook
 • 1 klein handje walnoten
 • 1 el citroensap
 • 1 el olijfolie extra vierge
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • Snijd de kip in stukjes en bak ze aan in een scheut olijfolie. Breng de stukjes op smaak met (genoeg) peper en zout. Als de stukjes een beetje gaar zijn, gooi je de eerste helft van de spinazie erbij. Laat het slinken en gooi dan de rest erbij. Het lijkt (zoals altijd weer…) mega veel maar uiteindelijk houd je alsnog een heel zielig klontje spinazie over. Maar ok, wel lekker.
 • Giet dan ook de Alpro soya cuisine erbij en laat dit op laag vuur pruttelen en indikken.
 • In de tussentijd maak je de pesto klaar. Voor de pesto heb je nodig: een paar walnoten, een teentje knoflook, een klein beetje Parmezaanse kaas, citroensap en olijfolie extra vierge en lekker veel basilicum. Staafmixer (of blend) alles lekker door elkaar tot een smeuïge, dunne pasta. Voeg eventueel een scheutje water toe of wat meer citroen of olie. Roer de pesto door de roomsaus.
 • In een aparte pan kook je de pasta gaar in ongeveer 8 minuten. Giet het af en gooi het dan meteen bij de pestoroomsaus.
 • Roer er tot slot nog een handje Parmezaanse kaas doorheen. Serveer de pasta pestoroomsaus met een schepje extra pesto en kaas.
Trefwoord kip, kookroom, parmezaanse kaas, penne, spinazie, walnoot

Mijn oordeel: 8,3/10 – Ja I just did that! Ik gaf deze pesto echt een vet hoog cijfer! Enige minpunt is dat ik de kip iets te grof had gesneden en dat dat dus af en toe een beetje te droge stukken waren, maar goed: dat is mijn eigen fout. Verder was deze pasta HEEL goed!
Oordeel eetgenoot (zus van huisgenoot): Ik heb haar niet om een cijfer gevraagd want dit was onze eerste ontmoeting dus waarschijnlijk zou ze toch sociaal wenselijk antwoorden. Ze zei wel dat ze het héél lekker vond, goed romig en smaakvol.
Ik at dit op 23/7/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Recept blogger

  Ik ben er gek op om dit soort maaltijden te bereiden en eten.

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Haha ik ook! Pesto maken is een perfect bezinningsmomentje in de keuken!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten