pasta pompoensaus

Dit. Was. Geweldig. Oké, ik deel natuurlijk sowieso alleen écht lekkere dingen met jullie maar dít…  Ik at deze pasta met pompoensaus met een vriendin en we hebben elkaar bij zo’n beetje iedere hap laten weten HOE lekker het was. Zó goed. De pompoensaus was heel smooth en zoetig, diep van smaak door de gepofte knoflook en óók zout door de feta. De zachtgebakken uitjes waren lekker zoet en scherp. Dit ga ik 100% zeker vaker maken dit najaar. Love it.

Dit heb je nodig (2p):

1 pompoen
1 bol knoflook
feta
pasta
2 rode uien
1-2 el honing
zout
peper
peterselie

 

Zo maak je deze pasta met pompoensaus:

Snijd de pompoen in grove parten en verwijder de zaadjes en draden. Snijd de bovenste topjes van de bol knoflook af, overgiet de bol met olijfolie en pak losjes in met aluminiumfolie. Leg de pompoen en knoflook op een bakplaat. Bak dit 30-40 minuten op 180 graden. De pompoen en knoflook hoeven alleen maar lekker zacht te worden. Wordt de pompoen toch té bruin (een beetje is oké), dek de stukken dan af met aluminiumfolie.

Snijd de rode uien in ringen en bak ze in een koekenpan met een scheutje olie. Doe dat op middelhoog tot laag vuur voor ongeveer 30 minuten. Voeg een scheutje water en wat honing toe. Zo bak je ze lekker zacht en zoet! Voeg af en toe extra water of kookvocht toe.

Kook de pasta al dente in gezouten water.

Schraap het zachte deel uit de pompoen en doe in de blender. Voeg ook feta, de gepofte knoflook, peper, een heel klein beetje zout en een flinke scheut kookvocht (van de pasta) toe. Mix tot een gladde saus.

Meng de saus door de pasta. Serveer met verkruimelde feta, zoete ui en peterselie.

 

⭐⭐⭐⭐⭐ – Ik hou altijd van saus (vooral van pasta met saus) en dit gerecht is precies dat in overvloed. De smaken passen goed bij elkaar, het is makkelijk om te maken, lekker voedzaam, vullend, ziet er gezellie uit. Winnaar! Heb er ook een leuke reel van gemaakt, die zie je hier!
Ik at dit op 2-11-2022