Pasta primavera met groene groenten en mosterdsaus

18 jun 2018 | Italiaans, Pasta, Vegetarisch

IMG_0187

Pasta primavera, ooit van gehoord? Tijdens een zoektocht naar inspiratie voor een gerecht met lekker veel groenten, stuitte ik op deze pasta en dát leek me wel wat. Als ik het goed heb begrepen is een pasta primavera een pasta met heel veel verse (groene) groenten, knoflook en een scheutje room. Mijn resultaat is waarschijnlijk de primavera te boven maar wie maakt ‘t ook uit, het was hartstikke lekker én ook nog eens gezond!

Dit heb je nodig (2p):
pasta
broccoli (een stronk)
sperziebonen (twee handjes ofzo)
prei
1 teentje knoflook
verse basilicum
2 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel pittige mosterd
geraspte kaas
zout

Dit moet je doen:
Begin met alle groenten die je voor dit recept moet klaarmaken. Was alles en snijd dan de broccoli in kleine roosjes en blokjes, de prei in grove ringen en dop de sperziebonen. Raar woord, doppen, maar daar bedoel ik dus mee dat je de uiteindes van de sperzieboon snijdt. Kook de sperziebonen en broccoli (samen, als je pan groot genoeg is) in een kleine tien minuutjes gaar. Verwarm een andere pan met een scheutje olijfolie en fruit daar een geperst teentje knoflook in aan. Bak daarna ook de prei in de olie en knoflook. Het lijkt misschien logisch om hier nog een uitje bij te doen maar omdat prei hier ook op lijkt (zelfde groentefamilie) vond ik dat niet nodig. Zo geweldig lekker vind ik ui ook weer niet. In weer een ander pannetje kook je de pasta in ongeveer 8 minuten gaar met daarbij wat zout. In een apart bakje maak je ondertussen de saus van een paar scheppen crème fraîche en wat pittige mosterd. Proef zelf af en toe of je ‘m pittiger wil hebben of juist niet. Bij een échte pasta primavera gebruik je trouwens room en geen crème fraîche, maar ik had dat laatste toch nog in huis. Ik wil niet telkens ingrediënten kopen waar ik maar een heel klein beetje van gebruik terwijl het snel bederft, zo zonde! Aangezien ik toch geen kenner ben, dacht ik ‘joh, waarom ook niet?’. Breng het sausje op smaak met wat extra zout en misschien wat peper.

Giet alle groenten en de pasta af en meng dan het sausje door de pasta. Dien alles samen op, schep de overgebleven saus erop en top af met lekker veel geraspte (of Parmezaanse) kaas en verse blaadjes basilicum. Die basilicum lijkt misschien een rare toevoeging maar die maakte het echt héél lekker fris! Na het maken van de foto gooide ik er nog ongeveer x6 deze hoeveelheid kaas op, maar anders zouden jullie de groenten niet meer zien.

Mijn oordeel: 7,5/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7,2/10 – “Ik vond de prei heel lekker met broccoli en ik vond ook de mosterdsaus heel lekker! Ehhh… ik hou zelf niet van boontjes en ik weet niet of pasta het goede erbij was. Misschien iets anders… Ik weet het niet zo goed. Maar wel heel lekker!”
Ik at dit op 13/6/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten