Pasta rode pesto met romige tomaten en olijven

11 dec 2018 | Italiaans, Pasta, Vegetarisch

IMG_2437

Heyyy goeiemorgen! Weet je nog hoe anti pasta pesto ik was? Daar blijf ik bij. Maar ik maakte er wel eentje met een twist: pasta rode pesto met een romige saus mét groenten. Dat ontbreekt ook nog wel eens in deze klassieke studentenmaaltijd. Ik vond dit gerecht zo lekker en simpel dat ik het de afgelopen week al drie keer heb gegeten. Eetse!

Kleine update omdat ik er heel veel vragen over krijg: die voedselallergie van mij. Althans, ik vermoed dat ik dat heb omdat ik een kleine twee weken geleden bulten en jeuk had en een beetje benauwd werd na twee happen eten. Is allemaal goed afgelopen maarrrr ik ben dus heel waarschijnlijk allergisch voor iets en ik weet niet wat. En dat is best vervelend. Ik ben nu voorzichtig alle ingrediënten aan het eten en afstrepen en op het lijstje staan nog: kokosmelk, garam massala kruiden (haha), aubergine (zie logo, zou hilarisch/verschrikkelijk zijn), kibbeling en nog een klein beetje cashewnoten.

Thanks to mezelf die altijd netjes een fotodagboek bijhoudt, ontdekte ik dat ik beide keren kibbeling had gegeten als lunch. Dat zou dus heel goed kunnen! Toch vermoed ik cashewnoten ook omdat dat een hele classic allergie is (en een hele onhandige…). De pesto in dit gerecht bevat echter cashew en dat ging helemaal goed maar om allerlei redenen streep ik ‘m toch nog niet af. Conclusie van de update: ik weet nog steeds niks en hoop vooral dat ik niet neer ga tijdens de tig kerstdiners die eraan komen. Pilletjes (antihistamine) gaan mee in ieder geval 😉

Goed, het recept. Want ondanks dat ik het het ietwat gespannen zat te eten, was deze pasta rode pesto wél heel erg lekker.

Dit heb je nodig (2p):

pasta
6-8 tomaten
1 bol mozzarella
2 eetlepels rode pesto
100 ml kookroom
zwarte olijven
olijfolie
peper
(zout)

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de tomaten en leg ze in een ovenschaal met wat peper en een scheut olijfolie. Hussel het goed door en zet de tomaten dan voor ongeveer 20 minuten in de oven, totdat ze er zacht en geroosterd uitzien.

Gooi bijna alle tomaten in de blender en mix dan kort tot een smeuïge saus. Giet het mengsel daarna in een pannetje en verhit dit weer met daarin een flinke scheut kookroom om het lekker romig te maken en twee eetlepels rode pesto. Roer het door en laat dit zachtjes nog even staan. In de tussentijd kook je de pasta in ongeveer 8 minuten al dente. Giet het af en schep het daarna door de romige tomatensaus. Breng de saus eventueel nog op smaak met peper en zout.

In de tussentijd snijd je de zwarte olijven doormidden en de bol mozzarella pluk je in stukjes. Schep op ieder bord wat van de pasta rode pesto en top af met zwarte olijven en mozzarella! Ook verdeel je de laatste tomaten. Dat hoeft niet perse maar ik vind dat altijd wel leuk voor de foto én het geeft een beetje bite.

 

Mijn oordeel: 7,7/10 – Niet mijn meest favoriete gerecht ooit maar zeker wel voor herhaling vatbaar omdat het zo simpel is. Dit is zo’n typisch gerecht dat ik zou maken om in porties mee te nemen als lunch, koud smaakt het namelijk ook prima. De geroosterde tomaten maken deze easy pasta pesto echt af!
Oordeel eetgenoot (Keylee): (maar sowieso altijd fan van pasta pesto)
Oordeel eetgenoot (Kelly): (ook fan van pasta pesto)
Ik at dit op 9/12/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Hester

  Jaaa ik vind rode pesto ook sowieso al veel lekkerder dan groene! Ik ben ook redelijk anti pasta pesto maar vrijdag had mijn huisgenoot het gemaakt en dan gewoon met aubergine, paprika, tomaat, kip en mozzarella en dat was heel lekker. Hoop dat je je allergie een beetje uit kan vogelen! At je misschien ook saus bij je kibbeling? Lijkt me niet dat daar heel gekke elementen in zitten maar misschien nog wel goed om aan te denken!

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   De saus moet ik ook ff naar kijken ja! En die pasta klinkt goed! Ik ben ook tot de conclusie gekomen dat je pasta pesto gewoon écht groenten moet bevatten 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten