Pasta spinazie-guacamole met gepaneerde kipstukjes

3 mrt 2018 | Pasta, Vlees

IMG_9060

Dit gerecht was er helemaal niet op voorbereid om een fotoshoot te ondergaan maar tijdens het koken begon ik langzaam te beseffen dat dit wel écht een recept waard was. Mooiste van alles: het gerecht kostte me niks (… soort van) want ik had alles nog in huis als restjes. Van de ingrediënten voor de súperromige guacamole tot aan de krokante kipstukjes. Ook maakte ik mijn verse spinazie op in dit gerecht en het werd heer-lijk.

Dit heb je nodig (1p):
avocado
een paar tomaatjes
guacamole kruiden
crème fraîche
kwark
citroensap
verse spinazie
pasta
ei
bloem
paneermeel
kipfilet
paprikapoeder

Dit moet je doen:
Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd de kipfilet in blokjes en zet drie bakjes klaar: een met bloem, een met een geklutst eitje en een met paneermeel. De kipfiletstukjes haal je een voor een door de bloem, door het ei en daarna door de paneermeel. Leg ze allemaal naast elkaar in een ingevette ovenschaal en zet dit voor ongeveer 20 minuten in de oven. Vergeet ze niet om te draaien halverwege! Dan ga je verder met de rest. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en schep beide helften leeg in een bakje. Dit prak je met een beetje kant en klare guacamole kruidenmix, een paar cherrytomaatjes in kleine stukjes, citroensap en wat peper. Je maakt het romig met een paar lepels crème fraîche en/of kwark. Ik deed van beiden een beetje omdat ik het toevallig in huis had, dus ik zou als ik jou was ook gewoon dat gebruiken dat toch nog in je koelkast staat. Hak wat verse spinazie in kleine stukjes en roer dit door de saus. Ondertussen heb je pasta gekookt en dit schep je door de guacamolesaus.

Ik ga wat toegeven: ik heb de kip met een dikke klodder barbecuesaus gegeten na het maken van deze foto. MAAR dat was gewoon omdat ik daar heel veel zin in had, niet omdat dat echt nodig was. Alhoewel, ze waren wel een beetje droog en dat kwam waarschijnlijk doordat ik de kip had ontdooid in de magnetron. Volgende keer verse gebruiken en ze voor het paneren weken in melk!

 

Mijn oordeel: 7.5/10 – Die guacamole is door de kwark en crème fraîche zo lekker vol en romig, dikke aanrader en ook echt zo’n studentenrecept. Mijn huisgenoot heeft het goedgekeurd en zij eet opvallend vaak kant-en-klare bami, dus dat zegt genoeg.
Ik at dit op 26/2/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten