Pasta uit de oven met broccoli, bacon en Gruyère

3 mei 2018 | Italiaans, Pasta, Vlees

IMG_9671

GGGG van Gruyère! Als kaasspecialist van de Appie moest ik toch minstens één keer tijdens Het Alfabet Van Het Vergeten Eten een buitenlands kaasje uitproberen. Nou weet ik wel dat Gruyère niet de meest spannende kaas is, maar ik was toch benieuwd. Ik at het als topping van een romige pasta-ovenschotel met maar vijf ingrediënten! Je vindt dit supersimpele recept hieronder!

Dit heb je nodig (2p):
pasta
broccoli
baconreepjes
crème fraîche
Gruyèrekaas
peper

Dit moet je doen:
Kook de pasta in ongeveer 8 minuten gaar in een pan water. De broccoli snijd je in kleine stukjes (ook de stam) en die kook je beetgaar. In een koekenpan bak je de baconreepjes aan en vergeet vooral niet het vet af en toe weg te scheppen. Ik weet trouwens niet waarom ik voor bacon ben gegaan en niet gewoon voor spekjes, ik dacht ‘doe eens wat anders’ maar ik vond het verschil nou niet echt noemenswaardig. Doe dus maar gewoon wat je nog in de vriezer hebt liggen. Giet de pasta en broccoli af, gooi het terug in de pan en meng er dan 1-2 eetlepels crème fraîche doorheen. Ook de spekreepjes schep je erdoor en daarna verdeel je alles over een ovenschaal. Bovenop leg je een flinke laag Gruyère. Dit kun je dus in een blok kopen, moet je het zelf eerst raspen, of al geraspt in zakjes. Tot slot doe je er nog wat peper over en dan zet je de schaal voor 10 minuten tot een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 180 graden. Niet te lang, want dan wordt de pasta weer net zo hard als ‘ie was voor het koken.

Mijn oordeel: 7,5/10 – Ik vond het een heel lekkere ovenschotel, lekker romig ook door de crème fraîche en kaas, maar ik had nou niet het idee dat de Gruyère echt iets toevoegde. Daar is het een te standaard kaas voor, denk ik zo. Wel lekker, gewoon een beetje lichtpittig.
Ik at dit op 28/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten