pastasalade met bietjes

Zand in je oren, droge bek. Natte rug, knorrende maag, geen trek. Ja – een hittegolf doet niet veel goeds met je eetlust en/of creativiteit in de keuken. Maar je moet toch eten, anders valt die sangria vanavond wel héél hard. Maak deze ultrasimpele pastasalade met bietjes, zachte geitenkaas en pistachenootjes

Dit heb je nodig (2p):

spaghetti
500 gram bietjes
zachte geitenkaas
handje pistachenootjes
olijfolie extra vierge
verse peterselie
zeezout
gemalen peper

 

Dit moet je doen:

Pel de pistachenootjes (#doeinagels) en rooster ze in een droog steelpannetje een beetje bruin. Houd ze daarna apart. Kook de spaghetti (of andere pasta, wat jij wil hè) gaar in diezelfde pan, maar nu met gezouten water. Snijd de bietjes in kleine behapbare blokjes.

Is de spaghetti beetgaar? Giet het af en roer een scheutje olijfolie extra vierge door de pasta zodat het niet zo gaat kleven. Volgens mij is dit echt not done in Het Land van de Pasta maar ik vind het lekker en praktisch, dus. Laat het een paar minuten afkoelen en roer dan de bietjes erdoorheen. Serveer de pastasalade in schalen of diepe borden en top af met de pistachenootjes, wat verkruimelde geitenkaas, zeezout, gemalen peper, peterselie en nog een scheut lekkere olijfolie.

 

Mijn oordeel: 8,1/10 – Zo’n heerlijk simpele maaltijd vol smaak. Koud, lekker veel groente, kaas. Dit wil je als het buiten 88 graden is! Meer salades? Klik hier!
Ik at dit op 24/6/2020