Pastasalade met gerookte zalm, dillesaus en haricot verts

24 sep 2018 | Pasta, Salade, Vis

IMG_1668

Ik had weer zo’n niet-studentikoze waas voor mijn ogen: ik. moet. zalm. Gerookte zalm. Teringduur, op na 3 happen maar zo lekker af en toe. Ik bouwde er een simpele pastasalade omheen die zowel warm, als koud (ik nam een portie mee als lunch) heel lekker smaakt. De dressing was een snelle mosterd-dillesaus, altijd goed met zalm!

Dit heb je nodig (2p):
pasta
gerookte zalm (100-150 gram ongeveer?)
haricot verts
1 theelepel honing
verse dille
1 eetlepel grove mosterd
1-2 eetlepels citroensap
olijfolie extra vierge
zout

Dit moet je doen:
Easy peasy, dit recept! Kook de pasta in ruim water met een snuf zout. De haricot verts spoel je af en grill je met een beetje olijfolie in een grillpan. Dat vind ik de lekkerste manier om haricot verts te eten: niet meer rauw maar toch nog knapperig. De dillesaus maak je heel simpel met een grote schep mosterd (grove mosterd als het even kan), citroensap en een scheut olijfolie extra vierge. En natuurlijk met lekker veel verse dille, die je makkelijk van de takjes af kunt plukken. Als je de saus nu te zuur of pittig vindt, voeg je wat honing toe. Als het te zoet is (kan aan de mosterd liggen), doe je er nog wat zout bij. Of allebei. Misschien heb je wel gemerkt dat ik heel vaak citroensap gebruik. Daar koop ik niet altijd (soms wel, staat ook leuk op de foto) verse citroenen voor, ik heb altijd zo’n flesje citroensap in de koelkast staan. Heel handig!

Na ongeveer 8 minuten is de pasta denk ik wel zacht en dan kun je ‘m afgieten en mengen met een klein scheutje olijfolie. Schep de pasta op je bord met daarnaast de gegrilde haricot verts en bovenop stukjes gerookte zalm. Giet er de mosterd-dillesaus overheen en eindig met wat takjes verse dille.

 

Mijn oordeel: 7,2/10 – Allemaal lekker, niet bijzonder, maar zeker prima. De haricot verts vind ik gegrild heel lekker, de zalm en dillesaus gaan vet goed samen (joh) en pasta maakt het een beetje een maaltijd. Ook prima als lunch!
Ik at dit op 18-09-2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. 7 heerlijke recepten voor pastasalade! - Breg Blogt - […] Voor gerookte zalm mag je me wakker maken, dus dit recept laat me direct watertanden! Je tovert hem in…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten