Pastasalade met venkel, rauwe ham en burrata

29 mei 2018 | Pasta, Salade, Vlees

IMG_9896

Venkel is één van de raarste groenten die ik ooit heb geproefd. Het past een keertje niet in mijn Alfabet van het Vergeten Eten maar ik maakte dus wel voor het eerst ooit iets met venkel. Ik ga hiermee totaal mijn eigen geloofwaardigheid onderuit halen maar goed: mijn huisgenoten hebben het allebei uitgespuugd, zo smerig vonden ze ‘t, maar ik vond het zelf écht best prima. Ook de ingrediënten die ik erbij had gekozen (burrata, olijf en coburger) waren een goed idee! Houd je van venkel? Dan houd je van dit.

Dit heb je nodig (2p):
pasta
1 venkel
groene olijven
plakjes rauwe ham
1 bol burrata
peper

Dit moet je doen:
Kook de pasta in 7 of 8 minuten gaar, giet het af en zet even aan de kant. Het wordt een salade dus het is juist prima als het een beetje afkoelt. Was de venkel, halveer hem over de lengte en snijd er dan zo dun mogelijke reepjes en blokjes van. Ook een groot deel van die stengels kun je gewoon eten. Meng de venkel door de pasta met een beetje peper en zout. Scheur hier een paar plakjes rauwe ham zo klein mogelijk overheen en leg er lekker veel olijven bij. Tot slot leg je bovenop een halve bol burrata en wat peper. Die dingen (in ieder geval die perfect smeuïge van de Albert Heijn) zijn in principe onmogelijk te delen (laat dat een argument zijn) maar met een beetje moeite lukt het wel om twee eerlijke helften te maken. Dit was het trouwens al: zo easy.

 

Mijn oordeel: 6,9/10 – Venkel is echt ráár. Hartig en anijs matchen voor mij niet echt, maar tijdens het eten had ik daar niet zo’n last meer van. De geur is heftiger dan de smaak, gelukkig. Ik denk wel dat ik venkel vaker zal eten maar niet in een salade en niet met mijn huisgenoten –>
Oordeel eetgenoot (Ilona): 5/10 – “Ik vond de salade echt heel erg vies en dat kwam alleen maar door de venkel. Ik hou ook gewoon echt niet van anijs.”
Oordeel eetgenoot (Annabel): 5/10 – “Zelfde”.
Ik at dit op 16/5/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten