Patatje pindasaus next level (met zilveruitjes en komkommersalade)

14 mei 2018 | Hollands, Vegetarisch

IMG_9836

Tijd voor een culinair hoogstandje! Jaja! Woon je helaas niet samen met een chefkok of fanatieke foodblogger maar woon je wél naast een snackbar? Dan is dit recept wat voor jou. Met patatjes (of friet, wat jij wil) voor de behoefte aan fout en zout maar ook met een supersimpele friszure salade ernaast. Met maar liefst drie soorten uitjes til je je patatje pinda naar een next level.

Dit heb je nodig (2p):
patat voor 2 personen
bakje pindasaus
zilveruitjes
gebakken uitjes

komkommer
augurk
rode ui
azijn
halve theelepel suiker
zout
peper

Dit moet je doen:
Ik gebruikte voor deze topmaaltijd kant-en-klare patatjes van de snackbar om de hoek. Ik heb namelijk geen frituurpan (althans, ik heb laatst 5 aangekoekte pannen weggegooid en ga er vanuit dat ik er nu geen meer ga vinden in de schuur) en ovenfriet vind ik het toch gewoon nét niet. Kies dus zelf vooral gewoon de patat die jij lekker vindt. Voor de salade was je een komkommer en daarna schil je er plakken af met een kaasschaaf. Ook snijd je een rood uitje in dunne ringen en een of twee augurken in kleine blokjes. Vang alles (op een paar ringen na) op in een kom en doe daar een scheutje azijn, wat peper en zout en een klein beetje suiker bij. Even roeren en dan is je salade alvast klaar. Warm de pindasaus op in de magnetron of in een pannetje (of maak het zelf, kan ook) en serveer dit bij de patatjes. Strooi er de laatste uienringen, wat gebakken uitjes en zilveruitjes overheen en leg de salade ernaast. YES dit is een dikke upgrade van je patatje pinda!

Mijn oordeel: 7,8/10 – Ja, echt culi kun je het niet noemen, maar lekker was het zéker wel. De frisse en zure salade ging heel lekker samen met de zoete pindasaus, goeie combi!
Ik at dit op 9/5/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten