pittige noedels

Een recept met een primeurtje vandaag! In dit bord pittige noedels zit namelijk iets verstopt wat in Nederland nog niet te krijgen is: wokkomkommer. Daar heb jij – als je dit heerlijke gerecht na wil maken – natuurlijk geen reet aan, dus ik vertel je maar alvast dat je ook voor deze keer prima gewone komkommer kunt gebruiken. Lekker fris bij de zilte garnalen en zoet-hartige saus van onder andere sojasaus en honing. Heel nice!

 

Dit heb je nodig (2p):

noedels
200 gram garnalen in knoflookmarinade
2 handjes spinazie (of meer)
1 wokkomkommer*
halve rode peper
2 el sesamolie
4 el sojasaus
1 el honing
sesamzaadjes

* deze komkommers zijn steviger en behouden het vocht tijdens het bakken of wokken. Ook zijn ze nét een beetje zuurder van smaak, richting een augurk. HEERLIJK – als je het mij vraagt. Ik kreeg ‘m laatst opgestuurd om te vieren dat ‘ie binnenkort in supermarkten te vinden is. Kan je zo’n wokkomkommer (nog) nergens vinden? Gebruik dan een gewone komkommer – die wordt wat slapper en is ook qua smaak net wat milder, maar het werkt prima.

 

Dit moet je doen:

Verwarm een scheut wokolie in een pan en bak de garnalen een paar minuten. Schep ze er daarna uit en houd ze even apart.

Was de wokkomkommer en snijd er halve maantjes van. Snijd de rode peper fijn. Doe een nieuw scheutje olie in diezelfde pan, voeg de rode peper toe en wok de (wok)komkommer 2 tot 3 minuten. Snijd de spinazie iets fijner (dat eet lekkerder) en voeg toe. Bak nog eens 2 tot 3 minuten.

Kook ondertussen de noedels beetgaar. Maak ook het sausje: meng de sesamolie, sojasaus en honing door elkaar.

Schep de noedels bij de wokkomkommer en spinazie en voeg nu ook het sausje en de garnalen toe. Hussel door elkaar en dien op met sesamzaadjes. Klaaaaar!

 

⭐⭐⭐ en een half – Dit lijkt wel een recensie van die wokkomkommer maar ik ben er gewoon écht enthousiast over. De smaak is na het bakken precies zoals komkommer maar dan… beter? Hetzelfde geldt voor de textuur. Ga die dingen sowieso nog eens kopen! De rest van deze pittige noedels was ook top
Ik at dit op 19/5/2022