Pittige pasta all’arrabiata met rucola en chorizo

IMG_1704

Hola! Vorige week had ik na een lange, vermoeiende dag vet veel zin in pasta met tomatensaus. De keren dat ik tomatensaus níet kant en klaar uit een potje haal, zijn op één hand te tellen maar ik deed ‘t weer! En dat was helemaal niet moeilijk. Het werd een pasta all’arrabiata met een rood pepertje en ik voegde daar chorizo aan toe. Was HEERLIJK! Hieronder het recept!

Dit heb je nodig (2p):
pasta
400 g tomatenblokjes
klein blikje tomatenpuree
1 eetlepel suiker
snuf zout
scheutje rode wijn azijn (als je dat hebt)
1 glas water (250ml)
1 witte ui
2 teentjes knoflook
halve rode peper
rucola
chorizo

Dit moet je doen:
Verwarm een grote (wok)pan met een scheutje olijfolie. Snipper de ui en pers de teentjes knoflook uit. Fruit dit aan in de olie en snijd ondertussen een rood pepertje zo fijn mogelijk. Naar smaak natuurlijk! Als het later niet pittig genoeg blijkt, kun je altijd nog wat extra toevoegen. Bak de rode peper nog even mee en gooi daarna de tomatenpuree en tomatenblokjes erbij. Breng dit op smaak met een eetlepel suiker, een flinke snuf zout en een scheut rode wijn azijn. Dat laatste geeft ‘t echt een hele lekkere, extra smaak maar ik zou het niet speciaal kopen voor dit. Witte wijn azijn zal ook wel werken. Of gewoon azijn. Of wijn! Verdun de saus met een glas water.

Laat dit tien minuutjes pruttelen (met de deksel erop want het spettert) en gooi er dan lekker veel kleine stukjes chorizo bij. Zet daarna een grote pan water met de pasta op het vuur. Kook de pasta in ongeveer 8 minuten gaar. Schep de pasta op je bord met een handje rucola en lekker veel tomatensaus. Ik dacht in eerste instantie dat er echt Parmezaanse kaas bij moest maar dat bleek totaal niet nodig te zijn! De saus is echt súper smaakvol en lekker pittig door de peper en de chorizo. Heel lekker!

Mijn oordeel: 8,2/10 – Heeeel lekker! Precies zo’n saus waar ik zin in had, lekker pittig en zout door de chorizo!
Oordeel eetgenoot (Keylee): (ze vond het heel lekker, was wel ietsjes te pittig)
Ik at dit op 25-09-2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten