Pittige pasta met olijven en merguezworstjes

14 nov 2019 | Gezond, Italiaans, Pasta, Snel, Vlees

Ik had het wilde plan om pasta puttanesca te maken. Culinaire meid die ik ben kwam ik er thuis pas achter dat er in die saus dus ansjovis moet, maar ik was al natgeregend bij mijn retourtje supermarkt dus ik ging mooi niet weer naar buiten. Daarom maakte ik iets met de dingen die ik nog in huis had, met als resultaat deze pittige pasta met olijven, merguezworstjes en tomatensaus. Meer dan geslaagd! Die puttanesca komt nog wel een keer.

pittige pasta

Pittige pasta met olijven en merguezworstjes

Het resultaat: pittige pasta met olijven, merguezworstjes en tomatensaus. Meer dan geslaagd! Die pasta puttanesca komt nog wel een keer.
Totale tijd 25 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingredi毛nten
  

 • spaghetti
 • 4 lams merguezworstjes – Of andere chipolataworstjes.
 • 4 tomaten
 • 250 ml passata
 • Kalamata olijven – Of zwarte.
 • kappertjes
 • 1 tl chiliflakes
 • beetje knoflookpoeder
 • 1 tl rozemarijn
 • 1 el balsamicosiroop – Of 1 el balsamicoazijn + 1 tl suiker.
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • Verwarm een beetje olijfolie in een pan. Was de tomaten en snijd er kleine blokjes van. Gooi dit in de pan met olie en bak het een paar minuten aan met de rozemarijn, chiliflakes en knoflookpoeder. Zorg wel dat de olie op dat moment niet full on heet is, want olie + natte tomaten wordt dan echt een toestand.
 • Gooi de passata erbij en breng de saus op smaak met peper, zout en balsamicosiroop. Ik heb dat al drie eeuwen in de koelkast staan omdat die fles maar niet opraakt. Als je het niet hebt, kun je ook balsamicoazijn en suiker toevoegen. Heb je dat nou 贸贸k niet in huis? Voeg dan op z鈥檔 minst alleen een beetje suiker toe 馃槈 Die zoete toevoeging heeft de zurige tomatensaus wel echt nodig.
 • Snijd de olijven in stukjes en voeg die, net als een grote schep kappertjes, toe aan de pastasaus. Roer het door en laat dit nog even pruttelen, een minuut of 5 tot 10.
 • De merguezworstjes snijd je in stukjes en die bak je in een klein beetje olie mooi bruin.
 • De spaghetti kook je gaar in een grote pan en schep je daarna direct, met zo鈥檔 tang, bij de tomatensaus.
 • Hussel het goed door en serveer de pittige pasta met olijven (nooit genoeg聽olijven in je maaltijd), kappertjes en de stukjes merguez.
Trefwoord balsamico, chipolataworstjes, kappertjes, olijven, spaghetti, tomaat

Mijn oordeel: 8/10 鈥 Heel nice! Binnen no time klaar en echt een smaakexplosie met die kappertjes en olijven. Nadeel: Kalamata olijven zijn redelijk prijzig, ten opzichte van gewoon groene olijven dan, maar wel echt lekkerder in dit gerecht.
Oordeel eetgenoot (Joran): 鈥淗eel lekker, wow ja. Die saus鈥 ook lekker dat het een beetje pittig is!鈥
Ik at dit op 11/11/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten