pizza bianca courgette

Fact: ik eet vaker pizza dan het archief op Keukenmeid.com doet vermoeden. Want ik eet dus echt heel vaak dezelfde pizza’s. Besteld (van die dikke dingen met knoflooksaus – I love it) maar ook regelmatig uit eigen oven, en de laatste tijd is dat steeds deze. Een pizza bianca met courgette, rode ui, feta en walnoot. Echt een lekkertje, al zeg ik het zelf.

Dit heb je nodig (2p*):

1 rol pizzadeeg
2 grote el ricotta
3/4e courgette
1 rode ui
100 gram feta
handje walnoten
olijfolie
honing
gemalen peper
zout

* met een salade erbij is dat wel genoeg, ik vond een hele pizza pp ook weer wat teveel van het goede maar kan natuurlijk wel!

 

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 200 graden (of wat er op de verpakking van je pizzadeeg staat). Rol het deeg uit op bakpapier op een bakplaat en smeer het in met de ricotta. Die ricotta maakt het een pizza bianca

Snijd de courgette vervolgens in dunne plakken en de rode ui in dunne ringen. Beleg de pizza hier volledig mee. Verkruimel de feta en walnoten boven de pizza. Besprenkel tot slot met honing (niet te zuinig!), olijfolie, gemalen peper en een beetje zout.

Bak de pizza net zo lang tot de randjes goudbruin zijn en ook de feta en nootjes mooi mee zijn verkleurd. Duurt waarschijnlijk een minuut of 15.

Dat was het! Als je het lekker vindt, kan je na het bakken nog een extra beetje honing toevoegen. En je kan er natuurlijk ook nog een simpele salade bij maken, zoals deze met tuinbonen, citroen en kaas of deze klassieke Griekse salade met brood.

 

⭐⭐⭐⭐ en een half – Echt een toppizza is dit! Bevat groenten, is knettersnel gemaakt en is lekker origineel.
Ik at dit op 11/7/2022