Pizza Bianca met cottage cheese en gebakken broccoli

26 feb 2019 | Italiaans, Pizza, Vegetarisch

IMG_3302

Één van mijn terugkerende cravings is pizza bianca. Een simpele, knapperige pizza met een witte saus, mozzarella en verder niet veel meer dan een goeie olijfolie en verse basilicum. Afgelopen zomer smaakte ‘ie in het avondzonnetje nét iets lekkerder maar wellicht dat je vanavond nog snel wat zon mee kunt pakken vanaf je dakterras/tuintje op het zuiden/balkon. Naast de pizza at ik gebakken broccoli om toch nog wat groenten binnen te krijgen. Dit wil je vanavond!

Dit heb je nodig (2p*):

1 rol pizzadeeg
2 teentjes knoflook
1 bol mozzarella
half bakje cottage cheese/hüttenkase
zeezout
olijfolie extra vierge
verse basilicum
peper

1 kleine broccoli
chilipoeder

* 3 personen kan ook als je genoeg broccoli bakt

Dit moet je doen:

De laatste keer dat ik broccoli at, bakte ik het in plaats van het te koken. Vond ik toen niet helemaal een succes maar ik probeerde het nog eens. Dit keer bakte ik het een stuk langer en daardoor was het gaar en nog steeds knapperig. Snijd de broccoli in roosjes en bak ze met een beetje zout en chilipoeder in een laagje olie. Maar het gaat je niet om de broccoli hè? Het gaat om die fantastisch pizza.

Verwarm de oven voor volgens de verpakking van de rol pizzadeeg. Ik gebruik vaak die van het merk Jan, te koop bij onder andere de Jumbo. De korstjes van de pizza worden met dat deeg net pretzels: ge-weldig. Rol het pizzadeeg uit op een bakpapiertje op het ovenrooster. Smeer bovenop een flinke laag van de cottage cheese. Ik maakte al eens eerder pizza bianca met ricotta en cottage cheese is helaas wel een stuk minder romig. Je kunt er wel een flinke laag van uitsmeren, zeker de helft van een bakje. Boven de pizza pers je twee teentjes knoflook en ook dat smeer je uit. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel die over de pizza. Schuif de pizza nu voor ongeveer tien minuutjes in de oven, totdat de mozzarella gesmolten is en bruin kleurt.

Blijf ondertussen de broccoli bakken. Als de pizza klaar is, top je ‘m af met fijngehakte verse basilicum en een paar scheutjes olijfolie extra vierge. Tot slot wat zeezout en gemalen peper. Meer heb je niet nodig! Serveer de gebakken broccoli naast de pizza’s en besluit dan de volgende vijf minuten of je laatste hap een stuk supersmeuïge pizza gaat zijn, een hap pretzel of een lekker knapperig hapje broccoli. Ik heb dat dus altijd, haha: die laatste hap moet de lekkerste zijn.

Mijn oordeel: 8/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 8,7/10 – “Was lekker. Zat bij mij op één stukje wel heel veel zout, was denk een foutje”.
Ik at dit op 14/2/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten