Pizza Bianca met ricotta, basilicum en zeezout

14 jun 2018 | Italiaans, Pizza, Vegetarisch

IMG_0104

Het is weer tijd voor een fantastisch lekkere vette, zoute hap! Dit keer eentje die eigenlijk nog bést een beetje culinair aanvoelt, namelijk een pizza bianca. Naast de witte ricottasaus hield ik ‘m verder simpel met mozzarella, basilicum en een lekkere olijfolie. Ik heb nogal eens de neiging om overal ham, nootjes of andere lekkere dingen op te knallen maar de laatste tijd weet ik de iets puurdere smaken meer te herkennen en waarderen (ik weet dat mijn moeder nu heel opgelucht is). Haha, verder gebruikte ik wel gewoon een kant en klare bodem.

Dit heb je nodig (2p):
1 rol pizzadeeg
ricotta (de helft van een minibakje is genoeg)
1 bol mozzarella
1 teentje knoflook
verse basilicum
zeezout
olijfolie extra vierge
peper

Dit moet je doen:
Rol het pizzadeeg uit en zet het potje tomatensaus weer terug in de koelkast. Daar maak je later wel weer iets lekkers mee, op tortizza’s ofzo! Schep een paar lepels ricotta op het pizzadeeg en knijp er een (groot, anders 2) teentje knoflook boven uit. Smeer alles door elkaar op het deeg en bedek de bodem met verscheurde mozzarella. Top af met wat peper en zet dit dan voor 10 tot 15 minuten in de oven op 200 graden. De pizza is klaar als de korstjes mooi bruin zijn en ook de mozzarella een bruin kleurtje begint te krijgen. Haal de pizza uit de oven en strooi er dan een klein beetje zeezout overheen. Pluk lekker veel basilicum van je plantje (die je trouwens véél langer in leven houd als je het plastic laat zitten, echt!) en giet tot slot een beetje van een lekkere (extra vierge) olijfolie over de pizza. Ik heb sinds kort pas ontdekt wat een mega verschil een olijfolie voor koude toepassingen maakt. Normale olijfolie is hier níks bij, holy zo lekker! Wist ik ergens in mijn achterhoofd ook wel, maar de budgetbitch in mij negeerde dat. Eet een salade bij de pizza zodat je toch nog wel ff je groentes binnenkrijgt!

Mijn oordeel: 8/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7/10 – “Ik vond de ingrediënten wel lekker erop want ik hou van kaas en die romige ricotta. Alleen omdat de ingrediënten zo heftig waren, had ik het lekkerder gevonden als de pizzabodem dunner was. Dan had ik het een 9 gegeven.”
Ik at dit op 7/6/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten