pizza met burrata

Pizza met burrata – nou daar heb ik je al hè? Want dit is gewoon al-tijd goed. De stevige bodem, ingesmeerd met zachte ricotta, belegd met bietjes en zoete nectarine, kruidige tijm en romige burrata… Ultiem zomers. Vet lekker. Licht. Dit wil je.

Dit heb je nodig (2p, 1 pizza):

1 rol pizzadeeg
2 nectarines
2 gekookte bietjes
3 el ricotta
1 bol burrata
paar takjes tijm
honing
olijfolie extra vierge
gemalen peper
zeezout

 

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 220 graden (of 230 – verschilt per pizzadeeg). Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Smeer in met een paar flinke dotten ricotta.

Snijd de bietjes in dunne plakken en de nectarines in partjes. Beleg de pizza hiermee. Bestrooi met verse tijm, peper en zout. Giet er een scheutje olijfolie en een kneepje honing overheen. Schuif dit zo’n 15-20 minuten in de oven, totdat de korstjes mooi goudbruin zijn.

Giet de burrata af en ‘prak’ de kaas met een vork of kleine garde fijn. Verdeel de burrata vervolgens over de pizza. Leg er nog een gezellig takje tijm bij en versier met een laatste scheutje olijfolie extra vierge. Snijd in punten en enjoyyy!

 

⭐⭐⭐⭐ – Pizza met burruta De combi met de zoete nectarine en honing is ook erg lekker! Pro tip: eet de pizza in één keer op want als je ‘m opnieuw opwarmt in de oven, wordt de burrata een dikke homp. Ja, ik heb dit geprobeerd. Nee, ik heb geen zonnesteek.
Ik at dit op 4/7/2022