Pizza met asperges, paprika, kruidenkaas en rauwe ham

21 mei 2018 | Hollands, Pizza, Vlees

IMG_9884

Ik weet wat jij vanavond wil eten! PIZZA. Geen afwas, geen healthy shit op je vrije dag en geen moeite want je gebruikt lekker kant en klaar deeg. Ik maakte laatst een heerlijke pizza met een regenboog van paprika en ik heb zoveel foto’s opgestuurd gekregen van mensen die ‘m na hadden gemaakt, heel leuk! Deze versie met groene aspergetips, rauwe ham en kruidenkaas als smeuïge saus komt dicht in de buurt bij die perfectie. Hieronder dit lekkere recept!

Dit heb je nodig (2p):
1 rol pizzadeeg
kruidenkaas
kwark
aspergetips
1 groene paprika
1 bol mozzarella
rauwe ham (bijvoorbeeld coburger)
peper

Dit moet je doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden en rol het pizzadeeg uit op een bakplaat of rooster. Smeer de pizza in met een laag kruidenkaas. Ik vond dit zelf iets te heftig als ‘saus’ en daarom roerde ik er een grote lepel magere kwark doorheen. Dat maakt het iets luchtiger en frisser en zelfs ook nog wat romiger! Snijd de groene paprika in dunne ringen en verdeel dit over de pizza. Daarboven scheur je kleine stukjes mozzarella en daarna stapel je de asperges een beetje creatief op de pizzabodem. Als laatste ga je aan de slag met de rauwe ham. Scheur daar zo klein mogelijke stukjes van en prop die in alle kleine hoekjes die je op de pizza kunt vinden. Hoe meer kleine stukjes, hoe beter. Dat maakt het echt lekkerder want dan heb je bij iedere hap een lekker stukje ham en niet in één keer zo’n hele lap waar je pizza meteen van uit elkaar valt. Voordat je hem voor 10 minuten in de oven zet, strooi je er nog wat peper overheen.

Mijn oordeel: 8.3/10 – De smaken gingen allemaal zooo goed samen, vooral die asperges met rauwe ham en dat ging weer heel lekker met de kruidenkaas. De saus was ook heel lekker smeuïg, dat trucje met de kwark raad ik je echt aan.
Oordeel eetgenoot (Ilona): 8/10 – “Echt heel lekker. Ja gewoon heel lekker, niks mis mee. Ik heb gewoon geen opmerkingen. Very cheesy.”
Ik at dit op 15/5/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten