Pizza met kruidenkaas, biet, spekjes en pecan

28 feb 2018 | Pizza, Vlees

IMG_9025

Laatst heb ik me een hele stagedag verdiept in flammkuchen en andere interessante pizza’s en op weg naar huis bedacht ik mijn eigen fantastische versie. Pizza meets flammkuchen: met pizzadeeg maar zonder pizzasaus! Het resultaat is de perfecte combi van zoet en hartig (HOU ik van) waardoor het totaal geen simpele pizza meer is. Joran en Ilona waren ook fan en stuurden me terug de keuken in om meer te maken op wat verdwaalde pitabroodjes (ook een aanrader!). Lees snel verder voor dit succesrecept:

Dit heb je nodig (2p):
een rol pizzadeeg
kruidenkaas
twee rode bieten
spekjes
pecannoten
geraspte kaas
rucola
honing
peper

Dit moet je doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat of –rooster en smeer het in met een laagje kruidenkaas. Laat de randen vrij zodat je ‘m een beetje fatsoenlijk kunt eten, net als een echte pizza. Snijd daarna de bieten in dunne plakken van een paar millimeter dik en hak de pecannoten in kleine stukken. Bak ondertussen de spekreepjes bruin zonder boter of olie (en wat eruit komt, schep je weg). Beleg de pizza dakpansgewijs met de plakjes biet en verdeel daarna de spekjes en stukjes pecan erover. Strooi er nog een klein beetje geraspte kaas en peper overheen en zet de pizza dan voor 15 tot 20 minuten in de oven. Voordat je gaat eten, doe je er nog wat rucola op en giet je er honing overheen. Vooral dat laatste niet vergeten: dat gaat zó goed samen met de rest van de ingrediënten!

 

Mijn oordeel: 8.4/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 8.5/10 – “Erg lekker, ik hou ook zo van bietjes. En spekjes. En pizza!”
Oordeel eetgenoot (Joran): 9/10 – “De bitterheid van de bietjes wordt goed gecompenseerd door het zout van de spekjes en met die honing erbij is het nog beter. En het is gezond maar toch pizza.”
Ik at dit op 19/2/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten