Pizza met paprika, rauwe ham en geitenkaas

IMG_9523

Jaja, je hebt nu het meest succesvolle gerecht van @keukenmeid (dat ben ik dus) so far op je beeldscherm! Wederom een spontaan recept want ik ging naar de winkel voor asperges maar schrok me daar een ongeluk van de prijs. Toen kocht ik maar wat willekeurige ingrediënten voor een pizza en je raadt het al: die werd god-de-lijk lekker. Een supersimpele pizza met een regenboog van paprika, coburger ham en geitenkaas. Halleluja ♥

Dit heb je nodig (2p):
1 rol pizzadeeg
potje pizzasaus (zit meestal bij het deeg)
2-3 paprika’s (zo’n mix is leuk)
geraspte kaas
rauwe ham (coburger)
geitenkaas
rucola
peper

Dit moet je doen:
Snijd de drie paprika’s in reepjes en grill deze in de oven of in een grillpan met een scheutje olijfolie en wat zout een beetje bruin. Ze gaan straks óp de pizza nog de oven in maar op deze manier worden ze nog net wat zachter en (vind ik) lekkerder. Houd de paprika’s even apart en beleg dan het rooster van de oven met het pizzadeeg. Vouw de twee korte zijden een beetje op en beleg dan de hele bodem met een laagje tomatensaus. In dat standaard potje zit véél te veel, gebruik daar ongeveer de helft van. Beleg de bodem daarna met een laagje geraspte kaas en verdeel er in een leuk patroontje de paprikareepjes over. Ik deed dat op kleur, zoals je ziet. Tussen de partjes verstopte ik heel veel hele kleine stukjes rauwe ham en geitenkaas en met nog lekker veel peper ging ‘ie daarna ongeveer 10-15 minuten de oven in (200 graden geloof ik, staat op de verpakking). Snijd de pizza daarna in stukjes en verdeel er nog wat rucola overheen. That’s it: toppizza!

Mijn oordeel: 8,7/10 – Ik heb ‘m getest zonder geitenkaas en dat was óók heel lekker!
Oordeel eetgenoot (Milenka): 9/10 – “I love goat cheese. Ja, vond hem echt heel lekker!”
(heeft tijdens het eten ongeveer 15x ‘oh, echt een goeie dit!’ gezegd)
Oordeel eetgenoot (vriendin van Milenka): 9/10 – “Niks op aan te merken, superlekker.”
Ik at dit op 19/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Hester

    Yes ik houd van succesrecepten! Zeker bij dit soort dingen waarbij eigenlijk alles mogelijk is en er dus ook gewoon een kans is dat je precies de verkeerde dingen op je pizza gooit.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten