IMG_4597

Zit je ergens op een terras, menukaart onder je neus. Op zoek naar een knaller van een lunch… bestel je weer een broodje carpaccio. I feel you, is ook gewoon ZO lekker! Voor al die carpacciofans is er nu dit: tortizza carpaccio! Dezelfde fantastische topping van truffelmayo, kaas en pijnboompitjes maar dan op een krokante wrap en lekker snel en makkelijk thuis te maken. Eetse!

Dit heb je nodig (2p):

4-6 kleine wraps
carpaccio (twee bakjes, voor vier personen dus haha)
2 blikjes tomatenpuree
truffelmayo
een paar zongedroogde tomaatjes
Parmezaanse kaas *
pijnboompitjes *

* zit waarschijnlijk ook bij de carpaccio maar is natuurlijk nooit genoeg

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het ovenrooster met bakpapier. Smeer de wraps in met een lepeltje tomatenpuree en schuif ze dan voor een kleine 5 minuten in de oven. De wraps zijn goed als ze een beetje bruin en krokant worden. Tadaaa: tortizza!

Snijd ondertussen een paar zongedroogde tomaatjes in kleine stukken en rooster de pijnboompitjes in een droge pan. Beleg de tortizza met plakjes carpaccio, zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitjes. Verdeel ook de rucola en Parmezaanse kaas over de wraps. Top af met truffelmayo. Tip: maak die iets dunner met een klein scheutje water zodat je het makkelijker kunt verdelen over de tortizza.

Mijn oordeel: 8,3/10 – Ohhhh wat lekker. Ik heb al eerder een pizza carpaccio gemaakt maar ik denk dat ik de sterke smaak van de carpaccio en toppings beter bij zo’n dunne bodem als deze vind passen. Echt een top idee, maak het!
Oordeel eetgenoot (Joran): hij gaf geen cijfer maar hij was behoorlijk geshockeerd over de geweldigheid van deze creatie. Het IS ook heel erg lekker.
Ik at dit op 6/7/2019