Pizzaquiche met rucola en truffelmayo

22 mrt 2018 | Pizza, Quiche, Vlees

IMG_9223

Het beste van twee werelden: pizza en quiche. Cheesy en fluffy. Krokant en dik. Salami en machtig. Ja, dit moet goed zijn. Nou moet ik wel meteen toegeven dat ik niet bepaald talent heb voor quiches. Ik vind het lastig om in te schatten wat en hoeveel er van alles in moet om ‘m niet te klef te maken en hoewel ik best tevreden was, was ‘ie ook dit keer niet perfect. De smaken waren in ieder geval meer dan dat en jij kunt het bouwen van deze salamipizza quiche met rucola en truffelmayo vast veel beter:

Dit heb je nodig (2p):
4 eieren
tomatensaus
roomkaas
cherrytomaatjes
salami
geraspte kaas
bladerdeeg
oregano
rucola
truffelmayo

Dit moet je doen:
Laat de plakken bladerdeeg op een bord ontdooien en verwarm de oven alvast voor op 160 graden. Ik gebruikte een kleine springvorm (geen flauw idee wat de afmetingen zijn) en had vier plakken nodig om ‘m helemaal te bekleden. Tussen de vorm en het bladerdeeg had ik trouwens een stuk bakpapier en dat was afwas-technisch wel handig. De vulling van de quiche maakte ik als volgt: met een garde mixte ik de eieren met de roomkaas (ik gebruikte Philadelphia) en beetje bij beetje wat tomatensaus. In totaal gebruikte ik denk 2/3 van een klein potje saus maar ik denk dat het met tomatenpuree (en dan wat minder) ook goed lukt! Snijd de cherrytomaatjes en salami in stukjes en mix de helft daarvan door de vulling. Gooi daar nog wat oregano en geraspte kaas doorheen en giet het daarna in de springvorm. Bovenop verdeel je de rest van de tomaat en een paar plakjes salami en daarna een shitload aan kaas. Het moet namelijk wel op een pizza lijken. Dit zet je voor ongeveer 40 minuten in de oven. Op niet te warm dus, zodat de quiche van binnen gaar kan worden en aan de buitenkant niet zwart wordt. Prik af en toe even in de taart en als ie niet meer wiebelig en nat is, is je taart klaar! Ik eet mijn pizza het allerliefste met rucola en truffelmayo en again: deze quiche moet gewoon precies een pizza worden.

 

Mijn oordeel: 7.2/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7/10 – “Ik hou heeel erg van quiche dus dat kan sowieso niet zo snel fout zijn in mijn ogen. Ik miste wel een klein beetje de eckte pizzasmaak maar het was wel heel lekker met salami en truffelmayo!”
Ik at dit op 13/3/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten