Plaatpizza van bladerdeeg met dadels, spek en roomkaas

20 feb 2022 | Pizza, Vette hap, Vlees

Ik had (of eigenlijk: heb) een shitload aan dadels in huis vanwege een leuke samenwerking en dat dwong me om recepten te bedenken met dadels. De klassieke combi ‘dadels met spek en roomkaas’ kreeg ik maar niet uit mijn hoofd totdat ik dacht: joh, wat is daar nou eens een pizza mee beleg? Zo geschiedde! Deze heerlijke plaatpizza van bladerdeeg is perfect op een borrelplank of als side dish bij een salade ofzo. Vet lekker (en lekker vet haha)!

plaatpizza van bladerdeeg

Plaatpizza van bladerdeeg met dadels, spek en roomkaas

Deze heerlijke plaatpizza van bladerdeeg met dadels en spek is perfect op een borrelplank of als side dish bij een salade ofzo. Vet lekker!
Totale tijd 25 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 rol bladerdeeg voor een plaatpizza – Of 6 plakken bladerdeeg.
 • 3-4 el roomkaas
 • 8 plakken spek
 • 10 dadels
 • 0,5 courgette
 • 2 el pijnboompitjes
 • balsamicosiroop
 • peterselie
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en pak er een ovenrooster/platte ovenschaal bij. Rol het bladerdeeg uit. Meestal zit hier al bakpapier onder maar zo niet moet je er natuurlijk nog even een velletje onder leggen.
 • Smeer het bladerdeeg in met een paar flinke lepels roomkaas. Snijd de courgette in zo dun mogelijke plakken en snijd de dadels in stukjes.
 • Beleg de bladerdeegpizza met plakjes courgette en verdeel de plakken spek. Die krimpen best wel erg dus houd daar rekening mee met het beleggen.
 • Bestrooi de pizza met de pijnboompitjes en zet ‘m 15 tot 20 minuten in de oven. De plaatpizza is klaar zodra ‘ie goudbruin kleurt.
 • Top de bladerdeegpizza af met de stukjes dadel, gemalen peper, zeezout en verse peterselie (geen must, maar staat wel fris!). Drizzle tot slot wat balsamicosiroop over de pizza. Die kun je ook zelf maken door stroop of honing te mengen met balsamico, maar zo’n flesje balsamico crema in huis halen is altijd een goed idee 😉
Trefwoord courgette, dadels, pizza, roomkaas, spek

⭐⭐⭐⭐ – De combi van dadels, roomkaas en spek was natúúrlijk supergoed. Kon ook niet anders! De courgette voegde niet veel spetterends toe maar ik denk toch dat het geheel wat kaal was zonder. De balsamico erbij was trouwens ook heerlijk: zuur maar met een zoetje. Supergoed bij de zoute en zoetige andere ingrediënten. Deze ga ik sowieso nog eens maken. Al is het maar om een nieuwe foto voor bij dit recept te maken…
Ik at dit op 14/2/2022

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Marjolein

  Omg, ik had paniek: wist zéker dat ik dit recept ergens had gezien maar kon het nergens meer terugvinden (Instagram, de AH app…) maar joepie! Ik ga dit snel maken 🙂 Als de courgette niet heel veel toevoegt, heb je dan een andere groente die je beter lijkt?

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Hahaha love it! Goeie vraag! Misschien groene asperges? Of gewoon geen groente :p

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten