plaatpizza_met_courgette

Oké je gelooft nóóit wanneer ik voor het laatst een pizzarecept op mijn website plaatste. Mei 2020?! Ik weet wel hoe dat komt: ik werd lui en bestelde keer op keer dezelfde pizza hawaii van La Delizia (aanrader voor de Utrechters onder ons). Maar no excuses met deze plaatpizza met courgette, vijgen en geitenkaas. Deze knapperige pizza van bladerdeeg zet je namelijk binnen een half uurtje in elkaar. Oh, en wees snel, want nu zijn de vijgen nog lekker (en te betalen)!

 

Dit heb je nodig (2p):

4-6 plakken bladerdeeg*
2-3 el crème fraîche
halve courgette
2-3 vijgen
geitenkaas (50 gram, half bakje)
honing
olijfolie
gemalen peper
zeezout

* voor een écht vullende maaltijd zou ik zeggen: 3 plakken bladerdeeg per persoon, maar het is ook wel een flink vette hap. Je kan er ook een salade of zoiets bij maken.

 

plaatpizza van bladerdeeg

 

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor tot 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en plak ze daarna aan elkaar in één groot vierkant. Vergeet het plasticje niet. Been there. Smeer de plaatpizza in met crème fraîche.

Was de courgette en schaaf er mooie dunne plakken van. Met een kaasschaaf bijvoorbeeld, of een mandoline. Snijd ook de vijgen in dunne plakken (ik deed dat gewoon met een scherp mes). Beleg de plaatpizza met de courgette en plakjes vijg. Verkruimel de geitenkaas over de pizza en drizzle er een beetje honing overheen. Top af met gemalen peper, zeezout en een klein scheutje olijfolie.

Zet de plaatpizza in de oven en bak ‘m in ongeveer 15-20 minuten goudbruin. Houd ‘m goed in de gaten want de geitenkaas kan erg hard gaan. Aansnijden en aanvallen!

 

Mijn oordeel: 9/10 – Ja wat denk jij?! Natuurlijk was dit héérlijk! De plaatpizza voelde wel wat slap in het midden en ik denk dat dat komt door de toch wel dikke laag toppings + de vette roomboter in het bladerdeeg. Je zou kunnen proberen om ‘m wat droger te houden met bijvoorbeeld een dun laagje paneermeel maar je kunt het ook gewoon accepteren. Ik bedoel: ik geef het een 9, wat wil je nog meer?
Ik at dit op 16-9-2021