Plaatpizza met courgette, vijg en geitenkaas

Oké je gelooft nóóit wanneer ik voor het laatst een pizzarecept op mijn website plaatste. Mei 2020?! Ik weet wel hoe dat komt: ik werd lui en bestelde keer op keer dezelfde pizza hawaii van La Delizia (aanrader voor de Utrechters onder ons). Maar no excuses met deze plaatpizza met courgette, vijgen en geitenkaas. Deze knapperige pizza van bladerdeeg zet je namelijk binnen een half uurtje in elkaar. Oh, en wees snel, want nu zijn de vijgen nog lekker (en te betalen)!

plaatpizza van bladerdeeg

Plaatpizza met courgette, vijg en geitenkaas

Deze plaatpizza met courgette, vijgen en geitenkaas zet je binnen 30 minuten in elkaar. De smaak is FENOMENAAL. Zo goed!
Totale tijd 25 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 4-6 plakken bladerdeeg – Voor een écht vullende maaltijd zou ik zeggen: 3 plakken bladerdeeg per persoon, maar het is ook wel een flink vette hap. Je kan er ook een salade of zoiets bij maken.
 • 2-3 el crème fraîche
 • 0,5 courgette
 • 2-3 vijgen
 • geitenkaas – 50 gram, half bakje.
 • honing
 • olijfolie
 • gemalen peper
 • zeezout

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor tot 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en plak ze daarna aan elkaar in één groot vierkant. Vergeet het plasticje niet. Been there.
 • Smeer de plaatpizza in met crème fraîche.
 • Was de courgette en schaaf er mooie dunne plakken van. Met een kaasschaaf bijvoorbeeld, of een mandoline. Snijd ook de vijgen in dunne plakken (ik deed dat gewoon met een scherp mes).
 • Beleg de plaatpizza met de courgette en plakjes vijg. Verkruimel de geitenkaas over de pizza en drizzle er een beetje honing overheen. Top af met gemalen peper, zeezout en een klein scheutje olijfolie.
 • Zet de plaatpizza in de oven en bak ‘m in ongeveer 15-20 minuten goudbruin. Houd ‘m goed in de gaten want de geitenkaas kan erg hard gaan. Aansnijden en aanvallen!
Trefwoord courgette, geitenkaas, pizza, vijgen

Mijn oordeel: 9/10 – Ja wat denk jij?! Natuurlijk was dit héérlijk! De plaatpizza voelde wel wat slap in het midden en ik denk dat dat komt door de toch wel dikke laag toppings + de vette roomboter in het bladerdeeg. Je zou kunnen proberen om ‘m wat droger te houden met bijvoorbeeld een dun laagje paneermeel maar je kunt het ook gewoon accepteren. Ik bedoel: ik geef het een 9, wat wil je nog meer?
Ik at dit op 16-9-2021

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten