Plaattaart van bladerdeeg met aubergine, feta en honing

20 okt 2018 | Grieks, Pizza, Vegetarisch

IMG_1877

Goedemorgen! Ik ga vanavond naar een poepiechique restaurant waar ik al zeven (zéven!) maanden geleden een tafeltje heb gereserveerd. Vet veel zin in! Ik moet plek maken voor maar liefst zes gangen dus vandaag ga ik verder niet te veel meer eten (all you can eat-situaties haha). Voor lunch is dit recept een top idee: een plaattaart van bladerdeeg met aubergine, feta en honing. Een smaakcombi die ik vaker heb geproefd in Griekenland, heerlijk!

Dit heb je nodig (2p, niet als hele maaltijd):

4 vellen bladerdeeg
1 aubergine
honing
sesamzaad
2 eetlepels crème fraîche
feta
olijfolie extra vierge

Dit moet je doen:

Snel de oven aan (je hebt honger): 180 tot 200 graden. In de tussentijd laat je vier vellen bladerdeeg ontdooien. Was ook een aubergine en snijd die in de lengte doormidden. Snijd er dan dunne plakken van (dat zijn dan halve maantjes). Plak de vellen bladerdeeg aan elkaar door een beetje op de randjes te drukken en smeer er dan een laag crème fraîche op. Stapel de plakken aubergine dakpansgewijs op de plaattaart en kruimel hier lekker veel feta overheen. Giet er flink wat honing (echt niet te zuinig) op en strooi er tot slot zout en lekker veel sesamzaadjes overheen. Tot slot giet je er een beetje olijfolie overheen. Bij voorkeur extra vierge, ik heb laatst geleerd dat zo’n olijfolie voor koude toepassingen ook prima voor in de oven kan. De smaak gaat wel wat verloren, dus doe het niet met je allerbeste en allerduurste olijfolie, maar het kan nog steeds wel extra smaak geven. Rol de randen van de plaattaart een beetje naar binnen.

Zet dit voor 8-10 minuten in de oven, totdat de plakken aubergine geroosterd zijn en de randjes van de pizza bruin en dik zijn. Dan ben je klaar! Easy as that!

 

Mijn oordeel: 8,3/10 – Ik heb het de volgende dag weer gemaakt met nog meer restjes. Deze plaattaart met bladerdeeg is zó lekker!
Oordeel eetgenoot (Kelly): cijfer weet ik niet precies maar ik weet dat ze het echt heel lekker vond, is een supergoede combi
Ik at dit op 14/10/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten