Plog: 17 maart 2016

23 mrt 2016 | Leven

plog1.8

Ik zei het gisteren al: een heuse plog! De eerste en laatste keer dat ik een poging deed tot ploggen, was precíes een jaar geleden, op mijn 19e verjaardag. Het in elkaar zetten is er toen nooit van gekomen, dus ja, tot zo ver. Een jaar later en wijzer (ghehe) is het me wél gelukt. En wát een heerlijke dag was het zeg. Het was superlekker weer, ik begon en eindigde dansend en heb me volgens mij nog nooit zo jarig gevoeld 🙂 En dat terwijl ik de hele dag geen taart heb gezien.

plog1

Links: Ik luidde mijn verjaardag in zoals het hoort: met een feestje! Van de studievereniging, met als thema iets van Alice In Wonderland, ofzo.
Midden: Gezellig met studievriendinnen!
Rechts: Dat biertje in m’n hand was de enige van de hele avond, echt. Ik had geen trek en ook geen zin om de volgende dag brak te zijn (wel jammer dat ik hier net een tientonner lijk)

plog1.2

Links: Na een kleine vijf uur slaap werd ik wakker met heel veel lieve felicitaties. Ik plaatste ook dit jaar weer een foto van vroeger op Instagram. Zorgvuldig uitgekozen, gaat een hele zoektocht aan vooraf.
Rechts: Terwijl ik alle berichtjes las, werd ik gebeld door mijn moeder en broertjes om me ‘wakker’ te zingen. Ik ben nog nooit eerder wakker gezongen!?

plog1.3

Links: Vervolgens lag ik in bed naar de klok te staren. Ik moet om 9u op school zijn, ik moet er nu toch echt uit…
Midden: De avond ervoor had ik mijn exotische birthday breakfast al klaargezet: kiwi, kersen en mango. Hoefde ik er ‘s ochtends alleen nog wat kwark en cruesli op te flanzen.
Rechts: Ik was vroeg genoeg van huis weggegaan om nog even snel langs werk te gaan voor een lekkere cappuccino.

plog1.4

Links: In college moesten ik en mijn onderzoekspartner een presentatie houden. De docente was echt heel positief terwijl ik het nou niet echt geweldig vond gaan. Maar goed: fijn!
Midden: De rest van de les was vrij saai, met al die presentaties. Ik wil naar buiten! Mooi trouwens hè? Dit is de binnentuin van de universiteit.
Rechts: Na de les haalde ik mijn moeder op bij het station. Die had vrij vandaag en kwam gezellig mijn verjaardag vieren! We liepen in het zonnetje door de stad en aten bij Toque Toque aan de gracht. We hadden een goed plekje op het terras uit de wind, het was er serieus warm. Ik ging voor gnocchi met serrano, parmezaan en allemaal andere lekkere dingen (en truffel, maar ik was even vergeten dat ik niet van paddenstoelen hou) en mama voor een ceasar salade.

plog1.5

Links: Ook liepen we even naar mijn werk, waar we op het terras een kop thee dronken. Leuk om dat eens te laten zien!
Midden: Samen deden we nog boodschappen, die zij betaalde (dat is hoe je mij blij maakt) en daarna bracht ik haar terug naar de trein. Ik had nog niet genoeg vitamine D, dus ging met een huisgenootje op een kleedje liggen in het gras bij de haven. Dat is zo’n fijn plekje in de lente en zomer 🙂
Rechts: Niet sexy, wel genieten.

plog1.6

Links: Ik begon alvast aan het avondeten: Mexicaanse ovenschotel met rijst, gehakt, maïs, paprika, kaas, guacamole en chips. Heel veel chips. Het is een recept van een huisgenoot en echt god-de-lijk lekker. Jammer dat de paprika beschimmeld was (je moet wat om een plog te vullen).
Midden: Ik at gezellig met Maudy en Ella!
Rechts: Er was veel over en studentje Ella wilde het heel graag mee naar huis nemen.

plog1.7

Links: Later die avond schoven Nienke, Maartje en Nadine aan en dronken we gezellig wijn.
Midden: Ik kreeg hele leuke cadeautjes, waaronder een lieve brief, tijdschriften, chocola, een reisgids voor Thailand en een confettidouche. De huisvrouw in mij was meteen in paniek toen Nienke binnenkwam met dat kanon, maar ik had niks te willen en vond het stiekem wel heel leuk. Ella wilde iets van een vlechtenkapsel uitproberen en ik ben altijd gewillig proefpersoon.
Rechts: Toen ik eigenlijk al net niet meer jarig was, gingen we de stad in. Met de taxi. Echt, ik verzin het niet: met de taxi. Luie varkens. We hebben een hele gezellige nacht gehad bij Filemon en ‘t Pakhuis met een dikke vette afsluiter bij Falafel City.

 

Op naar de volgende plog! Over een jaartje. Nee serieus, dit ploggen blijkt niet helemaal m’n ding te zijn. Maar volgend jaar word ik dus 21 en dat wordt natuurlijk wel met alles d’r op en d’r aan. En een 21-diner, zoals ‘t heurt.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

  1. Dina

    Nog van harte gefeliciteerd! 😀 De confettidouche klinkt echt geweldig.

    Antwoord
  2. Rachel Kromdijk

    oh hoe je haar zit op die foto onwijs gaaf! en leuke foto’s haha! fijne Pasen

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten