poke bowl mango

Ik vond het tijd, de hoogste tijd, voor een vega poké bowl. Ooit at ik die wekelijks maar sinds de verhuizing eigenlijk nauwelijks meer. Kan te maken hebben met dat we niet meer naast de Poké Perfect wonen. Is mogelijk. Laatst maakte ik er, samen met een vriendin, eentje met wat dingen waar we trek in hadden (vega kipschnitzel en mangooo) en dingen die ik op goed geluk uit de koelkast trok. Het resultaat: deze lekkere vega poké bowl met mango, nepkip, courgette en meer!

Dit heb je nodig (2p):

1 kopje witte rijst
2 el rijstazijn
0,5 tl suiker
beetje zout

halve mango
1/3e courgette*
2 plukjes alfalfa
2 handjes edamameboontjes
2 vega kipschnitzels
(zwarte) sesamzaadjes
sojasaus

2 el mayonaise
0,5 tl sriracha

* ik gebruikte er eentje speciaal voor rauwe toepassingen (van Cru, zat in een perspakket), die was dus iets milder van smaak. Die kan je lang niet overal kopen dus: pak gewoon een normale courgette en gebruik eventueel iets minder voor deze poké bowl met mango, anders wordt ‘ie misschien nét te intens. Ook prima!

 

Dit moet je doen:

Kook de rijst in een dubbele hoeveelheid water. Meng de rijstazijn, suiker en zout door elkaar totdat de boel is opgelost en roer het dan door de gekookte rijst. Laat de rijst vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.

Snijd de mango in blokjes en schaaf de courgette in plakjes. Bak de vega kipschnitzels in een beetje olie goudbruin en snijd ze daarna met een scherp mes in reepjes.

Schep de sushirijst in een kom en kleed aan met alle andere ingrediënten: de mangoblokjes, wat edamameboontjes, opgerolde courgetteplakjes, de vega kip en een plukje alfalfa.

Meng de mayo en sriracha en doe dat in een boterhamzakje. Knip het puntje eraf en swirl het over de vega poké bowl met mango. Trucje geleerd van Bo Top af met zwarte sesamzaadjes en een beetje sojasaus – hoeft niet, wel lekker!

 

⭐⭐⭐⭐ – Al die ingrediënten bij elkaar zijn natuurlijk vet lekker, kan niet missen! Wel vond ik de scheut sojasaus op het einde wel écht nodig, zonder werd het net wat te vlakjes. Zeker door de grote happen toch wat milde courgette. Al met al errug lekker.
Ik at dit op 29/6/2022