IMG_8863

Ik heb laatst toch iets klaargemaakt. Ik ben nog steeds impressed door mijn eigen kwaliteiten: dit is echt niveau hippe lunchtent, niveau ‘ik zou dit moeten verkopen’. In mijn omgeving lust ongeveer niemand pompoen (hoe dan) dus als er dan een keer helemaal geen huisgenoten mee eten, dan wil ik pompoen. Ik had nog brie liggen en samen met een stuk chorizo en wat balsamico heb ik die avond echt iets geweldigs gebakken. Als ik zelfs van mijn eigen niet al te indrukwekkende foodfoto’s al ga kwijlen, dan zit het goed toch?

Dit heb je nodig (voor 2 personen, ongeveer 10 pannenkoekjes):
400 gram pompoenstukjes
2 eieren
7 eetlepels bloem
scheut melk
chorizo
brie
rucola
balsamicosiroop
(nootmuskaat)

Dit moet je doen:
Begin met de pompoen. Als je die in een zak met stukjes hebt gekocht, hoef je het alleen in een kwartiertje gaar te koken. Anders moet je die eerst nog slachten maar daar heb ik geen ervaring mee. Terwijl dit kookt, maak je het mengsel voor de pannenkoeken. Je wil dat je pannenkoekjes stevig en fluffy zijn, dus gebruik niet teveel melk en scheid het eiwit van het eigeel. Je maakt het mengsel dan met ongeveer zeven grote scheppen bloem, een beetje melk en de 2 eigelen. Het eiwit houd je apart en klop je op tot een soort schuim. Dit schep je als laatste voorzichtig door het pannenkoekenmengsel. Snijd ook alvast kleine stukjes chorizo en plakjes brie. Ondertussen is je pompoen wel gaar en die laat je in een vergiet goed uitlekken. Daarna prak je alles helemaal fijn, breng je het op smaak met peper en zout en met een beetje nootmuskaat. Nogmaals: ik snap geen reet van kruiden. Dit klonk wel leuk en als ik m’n huisgenoten moet geloven, is deze combi prima. De geprakte pompoen schep je (voorzichtig in verband met het eiwit) door het pannenkoekenmengsel totdat het een geheel is zonder klontjes. Dan bak je in een koekenpan met olijfolie de pannenkoeken zoals je dat normaal ook zou doen, met daarbovenop stukjes chorizo en brie. Voorzichtig omdraaien en dan aan die kant ook laten garen en smelten, eventueel met een deksel erop. Stapel de pannenkoekjes op een handje rucola. Om het helemaal af te maken, giet je als laatste wat balsamicosiroop over de stapel pompoenpannenkoeken. Ik maakte dit zelf door balsamicoazijn te mengen met stroop en peper, werkt ook prima!

Mijn oordeel: 8.2/10 – “De smaken waren samen echt perfect, zéker een aanrader. Vooral die balsamico met stroop, die dan toch nog een beetje aan zoete pannenkoeken doet denken maar dat is natuurlijk niet zo door de brie en chorizo. De pannenkoeken waren wel een beetje klef, dus ik gebruik de volgende keer iets meer bloem of ei en minder melk.” Heb ik nu al verrekend in het recept hierboven! MAAK HET!
Ik at dit op 15/1/18