pompoenrisotto

Ok, de meningen zullen vast verschillen maar ik vind één van de leuke dingen aan mijn blog juist dat niet ieder recept GEWELDIG en GODDELIJK is. Er moet een beetje balans zijn, vind ik. Deze pompoenrisotto met fuet was bijvoorbeeld lekker, maar ook een beetje klunzig. Hij heeft verbeterpuntjes, maar is toch te goed om te zeggen van: ik plaats ‘m niet. Dus eh, ik vertel je er gewoon ff wat meer over en dan mag je zelf weten of je ‘m gaat proberen, oké?

Dit heb je nodig (2p):

400 gram pompoenblokjes
1 kopje risottorijst
2 teentjes knoflook
1 witte ui
500 ml groentebouillon
peper + zoutstukje gedroogde worst (fuet, zo’n 50 gram)
Parmezaanse kaas (zeg, 125 gram)
twee handjes veldsla (maar rucola is beter)

 

Dit moet je doen:

Nope, risotto maken is helemaal niet moeilijk! Snijd de ui in stukjes en pers de teentjes knoflook. Verwarm een grote scheut olijfolie in een fijne pan en fruit eerst de ui, en vervolgens ook de knoflook. Gooi de risottorijst in de pan en bak het kort mee zodat alle korrels vettig worden. Giet er dan een scheut bouillon bij en laat dat, al roerende, inkoken. Nu mogen ook meteen de pompoenblokjes erbij. Ik gebruikte van die voorgesneden, maar nog wel rauwe blokjes. Giet nu de rest van de bouillon erbij. Dat is niet hoe risotto maken werkt (!) maar op deze manier gaart de pompoen wel lekker gelijkmatig en dat had ff prio, vond ik. Is de rijst zacht maar géén pap? Zet het vuur dan uit en voeg lekker veel geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer het door totdat de kaas is gesmolten.Snijd de gedroogde worst in stukjes en bak ze een klein beetje aan in een droge koekenpan. Dan worden ze net wat lekkerder knapperig. Leg op beide borden een handje sla en schep de cheesy pompoenrisotto erop. Top af met extra Parmezaanse kaas, de gebakken droge worst en gemalen peper.

Mijn oordeel: 7,5/10 – De pompoenrisotto zelf was echt prima: lekker zoet en toch ziltig door de kaas, maar die wórst. De knapperige, zoute toevoeging was heel lekker maar ik had echt niet voor zo’n knetterharde droge fuet moeten gaan. Maar goed, die hadden we nog liggen en #nowaste. Ook veldsla + risotto is een vrij rare combi. Maak je deze risotto dus met rucola en chorizo, dan is ‘ie sowieso nog lekkerder!
Ik at dit op 25/5/2021