Pulled chicken BBQ pizza met stoofpeer en balsamico

28 dec 2017 | Pizza, Vlees

IMG_5360

Vaak bouw ik gerechten om de meest onmogelijke ingrediënten heen omdat die anders maar staan te bederven in de koelkast. Dit keer moest ik iets met die stoofperen van de ovenschotel met zuurkool. En ik had ook nog pizzadeeg en tomatensaus. Ik googlede ‘pizza stoofpeer’ en daar kwam zowaar iets uit: een pizza met stoofpeer en pulled pork van de New York Pizza. Het recept paste ik een beetje aan (onder andere dus kip in plaats van varken) en daar kwam echt het meest geweldige pizzarecept ooit uit.

Dit heb je nodig voor 2 personen:
kant-en-klaar pizzadeeg
tomatensaus
mozzarella
een paar stoofpeertjes
een stuk kipfilet (ongeveer 300 gram)
kipbouillon
barbecuesaus
1 rode ui
rucola
balsamicoazijn

Dit moet je doen:
Breng een pan met water aan de kook en gooi hier het bouillonblokje bij. Als deze is opgelost, kun je de kipfilet er in z’n geheel in doen. Je zou hem ook even doormidden kunnen snijden, dan is ‘ie wat sneller wit en dus gaar. Dit duurt niet heel lang, misschien 10 minuten. Ik maak de pulled chicken door met een vork het stuk vast te houden en met een andere vork er vanaf te ‘pullen’. Het worden dan allemaal kleine sliertjes en stukjes die je in een kommetje bewaart. Bij alle sliertjes kip doe je nog een half rood uitje in kleine stukjes en een paar grote klodders barbecuesaus. Ik had die vrouwonvriendelijke van Remia (je weet welke) en die is echt heerlijk. Terwijl de kip stond te koken, heb je het pizzadeeg uitgerold en er een klein laagje tomatensaus op gesmeerd. Daar verdeel je je pulled chicken-mengsel over, stukjes mozzarella en nog wat uienringen (ene helft dus in blokjes, andere in ringen, jaja). Ik had nog stoofpeertjes over, dus daar verdeelde ik ook wat partjes van over mijn helft van de pizza. De andere helft was voor een huisgenoot die er liever zongedroogde tomaat op deed. Doe er nog wat peper over en zet de pizza daarna voor ongeveer een kwartier in de oven op 200 graden. Na het bakken nog wat rucola erover, nog een paar uienringen en een beetje balsamicoazijn. Die kun je het beste wat dikker maken met honing of stroop zodat het een soort siroop is.

Mijn oordeel: 8.6/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 8.5/10 – “Maar ik hou gewoon echt van BBQsaus. Oh kut ik ben dronken. Sappige kip. Erg bijzonder dat het gekookt wordt in water.”
Ik at dit op 15-12-17

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten