Quesadillas met zoetzure kip, ananas en augurk

15 apr 2018 | Aziatisch, Mexicaans, Vlees

IMG_9469

When Mexicaans meets Aziatisch: quesadillas met zoetzure kip! Zoetzuur met een dikke laag kaas dus … eh, oke. De wraps zijn gevuld met totaal willekeurige ingrediënten (courgette, augurk, ananas – maar laat je vooral inspireren door je eigen koelkast), druipend in een zelfgemaakte zoetzure saus. Best een risico voor mijn eerste portie quesadillas ooit maar geloof me: het resultaat was heerlijk smeuïg en de combinatie van smaken vond ik heel geslaagd!

(Basilicum zit er niet in trouwens. Had mega veel haast en dit was het enige groenige dat ik zo snel kon vinden).

Dit heb je nodig (2p):
4 wraps
halve courgette
4 schijven ananas in blik + sap
kipfiletje
augurk
geraspte kaas
crème fraîche
eetlepel ketchup
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels azijn
eetlepel suiker
1 teentje knoflook
chilipoeder
maïzena

Dit moet je doen:
Warm een scheutje olie (zonnebloemolie) op in een wokpan en bak hier een geperst teentje knoflook in. Snijd een halve courgette in dunne plakken en de kip in stukjes. Gooi dit in de pan, bak het een klein beetje aan en giet dan de ketchup, sojasaus, azijn, suiker en het sap uit je blik ananas erbij. Doe er ook wat chilipoeder naar smaak bij en roer dan goed totdat alles bedekt is met saus. Dit laat je een paar minuten pruttelen zodat de courgette en kip als het ware koken. Met zo’n opscheplepel met gaatjes vis je dan de courgette en kip eruit en dit hou je even apart in een bakje. Maak in een ander bakje een dikkig papje van wat maïzena en een paar druppels water. Dit roer je door de zoetzure saus totdat het lekker dikkig is. Een beetje dikker dan je zou willen, zodat het goed tussen de wraps blijft zitten. Groenten en kip weer terug in de pan en nog even laten pruttelen (dit is niet de makkelijkste manier maar ik heb zo’n vermoeden dat het mis gaat met het maïzenapapje als je de stukjes in de saus laat zitten). Snijd een augurk in stukjes en roer ook dit door de saus. Deze pan kan van het vuur, een schone koekenpan mag er op. Zet het vuur niet te hoog en leg één wrap op de bodem. Deze bedek je helemaal met de zoetzure saus met courgette en kip en bovenop leg je twee gehalveerde schijven ananas en een lekker dikke laag geraspte kaas. De tweede wrap smeer je in met een beetje crème fraîche en die leg je bovenop. Laat dit 2 minuutjes aanbakken, totdat de onderste wrap bruin en krokant wordt, en draai het dan met een groot bord erop voorzichtig om. Bak ook de andere kant aan, totdat de kaas lekker gesmolten in. Doe hetzelfde met de overige wraps en snijd ze daarna in vieren. Je hoeft er zekerrr geen saus bij te eten want dit is al vet smeuïg en smakelijk van zichzelf!

 

Mijn oordeel: 7,2/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 6,7/10 – “De saus was lekker, die ananas smaakte er ook goed bij. Ik vond zelf de augurk en courgette er niet zo goed bij passen en zou het een 7,5 geven als er ei in zat! Er zijn wel echt veel mogelijkheden met dit recept, nice!”
Ik at dit op 13/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Hester

  Een schuimspaan! Het verbaast me regelmatig hoe onbekend die benaming is. Ik ben echt fan van quesadilla’s, vind het omdraaien ervan alleen nog ingewikkelder dan de spelling van het woord zelf. En ik kom er steeds meer achter dat ik helaas niet precies dezelfde smaakpapillen heb als jij want ik houd dus echt niet zo van augurk (of alle andere zoetzure dingen) en evenmin van ananas in m’n eten.

  Antwoord
  • admin

   Aaaah schuimspaan makes sense. En ja die smaakpapillen… ik kan me heel goed voorstellen dat je niet van het zoetzure etc. bent maar ik vind het zelf echt heerlijk! Het omdraaien van die quesadillas lukte mij trouwens met een heel groot bord (zo’n pizza- of pannenkoekenbord) prima!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten