Quiche met broccoli, zalm en kaas van mama

11 aug 2018 | Quiche, Vis

43a190ab-79f6-4cac-bdf7-2358b9c93b2b

Ik ben op dit moment op vakantie en om mijn blog niet uit te laten sterven, heb ik verschillende mensen gevraagd om het gerecht waar zij bekend om staan, te maken voor op mijn blog. Na Nienke is het nu de beurt aan mijn moeder om de show te stelen met een heerlijk recept! Ze maakte haar beruchte quiche van broccoli, kaas en gerookte zalm en ik heb ‘m al vaak mogen proeven. Smaakt top én er kan een half weeshuis van eten! Hieronder haar recept!

Dit heb je nodig (4-5p):
broccoli (500 gram)
7 plakken bladerdeeg
gerookte zalm (200 gram)
crème fraîche (1 bekertje)
5 eieren
2 tomaten of meer cherrytomaten
geraspte kaas (200 gram)
peper

Dit moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden en pak er een springvorm van ongeveer 26cm doorsnee bij of een grote lege schaal. Vet de springvorm in en bekleed ‘m met bladerdeeg. Eventueel kun je hartig taartdeeg kiezen, dat is wat minder vettig. Leg een plakje in het midden en vanaf daar vier omhoog. De twee die je dan overhoudt, snijd je diagonaal door en dat gebruik je voor de vier open plekken. Ja, daar is over nagedacht.

Snijd de broccoli klein en kook het voor ongeveer 8 minuutjes. Giet dit af en verdeel het een beetje leuk over het bladerdeeg met de stronkjes naar beneden. Snijd de gerookte zalm klein en verdeel dit weer over de broccoli. De tomaten snijd je in vieren en die leg je erbij met de bolle kant naar boven.

De eieren kluts je in een kom met het bakje crème fraîche, 3/4e van de geraspte kaas en wat peper. Zout is niet nodig, de zalm en kaas zijn al zout! Nu wordt het spannend want als je springvorm iets gebutst is en niet echt aansluit, kan het eimengsel er wat tussendoor lopen omdat het zo dun is. Om dit te voorkomen doe ik er meestal een stuk aluminiumfolie onder en tussen. Oké, eiermengsel erover verdelen, de overgebleven kaas erop en dan in de oven zetten voor ongeveer 30 minuten. Eigenlijk totdat je merkt dat het ei gestold is en de taart bruin kleurt.

Als het allemaal wat dunner is gebleven, moet je het wat langer in de oven laten. Er zit dan wat meer vocht in van de tomaten of broccoli. Maakt niks uit, eet je het gewoon een keer met een lepel.

Laat de taart even afkoelen en snijd ‘m los van de vorm voordat je de ring eraf haalt. Als de taart niet opgaat is ‘ie makkelijk de volgende dag op te warmen in de magnetron!

Oordeel mama: 8,5/10 – “Altijd superlekker, vullend, je weet zeker dat hij altijd goed is. Is gezond, schijf van 5, iedereen lust het en morgen heb ik nog wat. Hoef ik weer niet te koken.”
(en mijn oordeel want ik heb het al veel vaker meegegeten) : 7,8/10 – Heel lekker, vooral door de kaas en zalm natuurlijk! Mij lukt het bijna nooit om een perfecte quiche te maken maar bij moeders thuis ziet deze er altijd perfect uit.

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten