Quiche met courgette, cashew en ricotta

2 sep 2018 | Quiche, Vegetarisch

IMG_1458

Afgelopen week was ik met vriendinnen in Frankrijk en ik had mijn camera + props meegenomen. Klaar voor flink wat Bourgondische kooksessies. Uiteindelijk gingen we telkens pas rond een uur of 9 eten en die foto’s maakte ik dus niet. We aten onder andere deze quiche die het namaken meer dan waard was: supersimpel, heel cheap en geschikt voor groepen met ontelbaar veel eetwensen. Gemaakt met courgette, cashewnootjes en ricotta. Altijd goed, deze quiche :thumbs:

Dit heb je nodig (2p):
3 vellen bladerdeeg (of meer, afhankelijk van je springvorm)
1 courgette
3 eetlepels crème fraîche
3 eieren
1 klein wit uitje
cashewnoten
ricotta
peper
zout

Dit moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien en pak je springvorm erbij. Ik heb een kleintje van (ik denk) ongeveer 20 cm doorsnee en daar gebruikte ik drie vellen bladerdeeg voor. In de tussentijd bekleed je de springvorm met een stukje bakpapier en de courgette snijd je in dunne plakjes. Leg één vierkant vel bladerdeeg in het midden van de vorm en snijd de andere twee in twee repen, die je tegen de zijden van het vierkant plakt. Doe eigenlijk maar gewoon wat leuks, proef je niks van.

De plakjes courgette zet je tegen elkaar aan in een mooie spiraalvorm. In een kom of een maatbeker mix je de eieren met crème fraîche en wat peper en zout tot een enigzins egaal papje. Ook snijd je een klein wit uitje fijn en ook dit roer je door het mengsel. Giet dit over de quiche en schud en tik een beetje tegen de springvorm zodat ook tussen alle plakjes wat ei komt. Bovenop verdeel je wat toefjes ricotta en cashewnoten. Lekker veel van doen, meer dan ik deed op deze foto’s in ieder geval maar ik moest je natuurlijk ook nog wat van de inhoud laten zien.

Zet de quiche voor ongeveer 3 kwartier in het midden van de oven totdat het ei gestold is. MAAR: blijf in de buurt want de cashewnoten kunnen best snel verbranden. Als die al te snel mooi bruin zijn, haal je de quiche met courgette uit de oven en bedek je de bovenkant voorzichtig met wat aluminiumfolie. Of je gooit de cashewnootjes er pas later op natuurlijk! Als je ongezouten cashewnoten gebruikt, moet je tot slot waarschijnlijk nog wat zout over de quiche strooien.

 

Mijn oordeel: 7,7/10 – Hele classic quiche, lekker voedzaam. Wordt wel duidelijk véél lekkerder met meer cashewnoten en die smeuïge ricotta.
Ik at dit op 1/9/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten