quinoa_gegrilde_paprika

Nou, ziet dat er eens ff gezellig uit?! Nog leuker: onder die dikke, zoute plakken halloumi zit een heel gezond maaltje verstopt. Namelijk quinoa met gegrilde paprika, cashewnootjes en een frispittige swirl harissayoghurt. Zoet, gekruid, snel, pittig, zout, knapperig, zacht. Alles wat je hartje begeert.

 

Dit heb je nodig (2p):

3 paprika’s (1x groen, 2x rood)
1 tl za’atar
handje cashewnoten
2/3e van een blok halloumi
100 gram quinoa
5 el (volle) yoghurt
0,5 tl (of iets minder) harissa
olijfolie
zout

 

Dit moet je doen:

Snijd de paprika’s in grove blokjes en de halloumi in plakken. Verdeel de paprika over een bakplaat en bedek met een beetje olijfolie, zout (niet te veel) en za’atar. Hussel door en schuif opzij om plaats te maken voor de halloumi en cashewnoten. Zorg dat ook de plakken halloumi aan beide kanten heel lichtjes bedekt zijn met olijfolie. Zet dit zo’n 20 minuten in de oven op 180 graden. Is de halloumi daarna nog white AF? Zet de plaat dan (zonder de paprika en cashewnoten) nog een paar minuten in de oven onder de grill.

Maak de harissayoghurt door de yoghurt en harissa te mengen. Begin met een kwart theelepeltje, proef of het spicy genoeg is en voeg dan pas meer toe. Kan hard gaan, haha.

Kook de quinoa in een dubbele hoeveelheid water. Roer de gegrilde paprika en cashewnoten door de quinoa en serveer met een paar plakken halloumi en zoveel pittige harissayoghurt als je maar wil.

 

⭐⭐⭐ en een half – Zo’n heerlijk snelle doordeweekse maaltijd bomvol smaak! De geroosterde paprika, cashew en halloumi zijn – zeker met die za’atar – echt een hele goeie combinatie. Die ga ik onthouden! De harissayoghurt vond ik wat magertjes. Misschien wel letterlijk: ik gebruikte magere yoghurt en dit is sowieso smaakvoller met volle (Griekse) yoghurt.
Ik at dit op 16/5/2022